Închide meniul

„Să nu veniţi cu ucraineni!” Problemele cu care s-a confruntat Răzvan Raţ atunci când a încercat să ajute refugiaţii: „M-a surprins răutatea românilor”

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 martie 2022, 19:23

Reclamă
„Să nu veniţi cu ucraineni! Problemele cu care s-a confruntat Răzvan Raţ atunci când a încercat să ajute refugiaţii: „M-a surprins răutatea românilor

Răzvan Raţ are peste 100 de apariții în tricoul României

Captură Antena Sport

Răzvan Raţ a sărit în ajutorul refugiaţilor din Ucraina care au fugit din calea războiului. Fostul internaţional român a jucat între 2003 şi 2013 pentru Şahtior Doneţk şi a rămas cu inima alături de poporul vecin. După ce militarii lui Vladimir Putin au început bombardamentele, Raţ a făcut tot posibilul pentru a-şi scoate prietenii de pe frontul de luptă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Raţ a stat 10 ani în zona pe care ruşii vor s-o cucerească, Donbas, şi se consideră pe jumătate ucrainean! Fostul fundaş este, de altfel, căsătorit cu o ucraineancă. În ultimele zile, acesta a avut parte de o surpriză neplăcută.

Răzvan Raţ, alături de refugiaţi. Ce l-a dezamăgit: „Domnule, nu vrem să auzim de ucraineni!”

Aseară, pe la 23:00, căram baraje pentru niște prieteni pe care i-am relocat dintr-un apartament al meu în altul. Am găsit foarte greu o altă locație, pentru că aveau animale de companie și oamenii, agenții imobiliari, proprietarii, reacționau foarte rău.

În altă ordine de idei (…) pe mine m-a surprins răutatea românilor, unora dintre români. Sunam și spuneam că avem nevoie de un apartament sau o casă, ziceau «Să nu veniți cu ucraineni». Zic «Stați, domnule, că plătesc». Ziceau «Domnule, nu vrem să auzim de ucraineni».

Și nu unul! Din contră, au fost foarte mulți, cel puțin pentru ultimii pe care i-am relocat, am căutat trei săptămâni”, a declarat Răzvan Raț la digisport.ro.

Reclamă

Până să plece din Ucraina, Raţ a cumpărat mai multe locuinţe. A plătit 4 milioane de euro, dar nu-şi mai poate recupera banii din cauza războiului. Şapte titluri a câştigat fostul fundaş în tricoul Şahtiorului.

Fostul internaţional român a ajutat sute de refugiaţi: „Sunt jumătate ucrainean!”

Fostul fotbalist al României stă non-stop pe telefon. Răzvan Raţ a ajutat sute de refugiaţi. Pe mulţi a mers să-i ia de la graniţă. Raţ a petrecut 10 ani la Donetk şi e căsătorit cu o ucraineancă – Iulia. „Sunt jumătate ucrainean„, a spus fostul internaţional român pentru Antena Sport.

Mulţi ucraineni i-au sunat pe el sau pe soţia lui să ceară ajutor. Raţ a făcut tot posibilul să îi ajute!

Reclamă 4 / 0/3

Vorbeşte la telefon şi ţine legătura cu foarte mulţi oameni de acolo, cu cei care au ajuns aici. Am avut foarte mulţi prieteni care mi-au pus la dispoziţie diferite proprietăţi. Chiar aseară a venit soţia unui prieten cu 2 copii, o fată şi un băiat, i-am cazat la hotel. Două bagaje şi două plase. Soţul a rămas că nu a putu trece graniţa„, a mai spus Răzvan Raţ.

Fostul fotbalist al naţionalei e uimit de spiritul de luptă al ucrainenilor şi speră ca acest coşmar să se termine cât mai repede.

Să-ţi zic sincer, la momentul ăsta, perspectivele nu sunt cele mai bune. Cred că şi pe mine oarecum m-au surprins cu atitudinea pe care o arată. Ştiu, ştiu destul de mulţi (n.r. – are prieteni care au pus mâna pe armă)”, a mai spus Raţ.

Recomandări
Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:28 Rapid, sancţionată de Comisia de Disciplină înaintea meciului cu FCSB! Anunţul făcut de clubul din Giuleşti 18:02 EXCLUSIVVictor Piţurcă şi-a dezvăluit marele vis, la împlinirea a 68 de ani! 17:42 „Eu sunt pisică, nu cârtiţă” Bogdan Lobonţ a venit cu replica, după derapajul lui Robert Niţă: „Vă spun un principiu fundamental” 17:27 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 8 mai 17:03 FotoCamila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera 16:35 Gigi Corsicanu l-a atacat pe Bogdan Lobonţ: „Nu avea ce să mai caute în casa noastră”! Apel către toţi suporterii Rapidului! 16:00 Ionuţ Chirilă e gata să devină antrenorul lui Dinamo şi în Liga a 2-a: „Am construit cea mai puternică generaţie” 15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” Vezi toate știrile
Citește și