Închide meniul

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul celor de la Santos, acolo unde va sta timp de 24 de ore

Reclamă

Publicat: 2 ianuarie 2023, 11:54

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul celor de la Santos, acolo unde va sta timp de 24 de ore

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul celor de la Santos

Profimedia

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul celor de la Santos. Urmează un priveghi de 24 de ore, urmând ca marţi marele Pele să fie înmormântat la cimitirul Necropola Memorială Eucumênica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sicriul cu trupul neînsufleţit al „Regelui” Pele a părăsit, luni, în zori, spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a ajuns la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde va fi ţinut un priveghi de 24 de ore până la înmormântarea de marţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul celor de la Santos

Cortegiul funerar, care a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară.

Pe stadionul Vila Belmiro, unde a marcat 288 din cele 1.282 de goluri ale sale, Pele, care a murit, joi, la 82 de ani, va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi.

Deja, duminică seară, mai muţi fani s-au strâns în faţa stadionului, unde aşteaptă să le fie permis accesul pentru a-i aduce un omagiu lui Pele, scrie news.ro.

Reclamă

Sicriul „Regelui” va fi plasat în centrul gazonului său favorit la ora locală 10.00. Au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi. Un traseu, care să protejeze iarba, va permite publicului să se apropie de centrul terenului. În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplu-campionului mondial.

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula care a preluat mandatul duminică, 1 ianuarie, la Brasilia, sau Neymar, suspendat la meciul cu Lens. După 24 de ore de priveghi, sicriul Regelui va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical.

Din motive practice, cavoul său nu va fi instalat în cele din urmă la etajul 9 al acestei clădiri, ci la parter, pentru a facilita accesul ulterior vizitatorilor.

Pele a murit! Legenda Selecao avea 82 de ani şi suferea de cancer de colon

Pele a murit! Legenda Braziliei avea 82 de ani şi a pierdut lupta cu cancerul de colon. Câştigătorul a trei Cupe Mondiale a petrecut ultimele trei săptămâni într-un spital din Sao Paolo.

Reclamă 4 / 0/3

Pele a fost atent îngrijit pe perioada spitalizării de fiicele sale. Acestea au transmis în mod constant mesaje prin care încurajau oamenii să se roage pentru tatăl lor. Legenda Braziliei, în cele din urmă a decedat, cancerul fiind necruţător.

Pele a fost internat la spital la finalul lunii noiembrie. Deşi fiicele sale sperau ca acesta să fie externat pentru a petrece sărbătorile acasă, medicii au preferat să îl ţină sub supraveghere, starea sa înrăutăţindu-se pe zi ce trece. Pe lângă cancer, Pele era afectat şi de o puternică infecţie respiratorie.

Pe perioada internării, Pele a trecut şi prin salonul pentru îngrijiri paleative, după ce chimioterapia a încetat să mai dea roade. Ulterior, apăruseră zvonuri conform cărora legenda Braziliei se simţea mai bine, însă în cele din urmă, cu câteva zile înainte de Crăciun, fiica sa a făcut anunţul că starea tatălui său se degradează tot mai mult.

Pele este considerat de unii specialişti ca fiind cel mai mare jucător de fotbal din istorie. Fostul atacant al Selecao a câştigat de trei ori Cupa Mondială, fiind singurul care a reuşit această performanţă. Acesta a câştigat prestigiosul trofeu în 1958, 1962 şi 1970. La aceste trei trofee se mai adaugă alte şase titluri de campion în Brazilia, două Cupe Libertadores, 2 Cupe Intercontinentale şi o Supercupă Intercontinentală, alături de Santos.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” Vezi toate știrile
Citește și