Închide meniul

Pele a murit! Legenda Selecao avea 82 de ani şi suferea de cancer de colon! Se anunţă doliu naţional în Brazilia

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 29 decembrie 2022, 21:03

Pele a murit! Legenda Selecao avea 82 de ani şi suferea de cancer de colon! Se anunţă doliu naţional în Brazilia

Pele, mesaj emoţionant de la Romario

Pele a fost diagnosticat cu cancer în 2021 / Profimedia

Pele a murit! Legenda Braziliei avea 82 de ani şi a pierdut lupta cu cancerul de colon. Câştigătorul a trei Cupe Mondiale a petrecut ultimele trei săptămâni într-un spital din Sao Paolo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele a fost atent îngrijit pe perioada spitalizării de fiicele sale. Acestea au transmis în mod constant mesaje prin care încurajau oamenii să se roage pentru tatăl lor. Legenda Braziliei, în cele din urmă a decedat, cancerul fiind necruţător.

Pele a murit! Legenda Braziliei avea 82 de ani şi suferea de cancer de colon

Pele a fost internat la spital la finalul lunii noiembrie. Deşi fiicele sale sperau ca acesta să fie externat pentru a petrece sărbătorile acasă, medicii au preferat să îl ţină sub supraveghere, starea sa înrăutăţindu-se pe zi ce trece. Pe lângă cancer, Pele era afectat şi de o puternică infecţie respiratorie.

Pe perioada internării, Pele a trecut şi prin salonul pentru îngrijiri paleative, după ce chimioterapia a încetat să mai dea roade. Ulterior, apăruseră zvonuri conform cărora legenda Braziliei se simţea mai bine, însă în cele din urmă, cu câteva zile înainte de Crăciun, fiica sa a făcut anunţul că starea tatălui său se degradează tot mai mult.

Reclamă

Se anunţă doliu naţional în Brazilia. Sud-americanii îl considerau „erou” pe Pele pentru performanţele uluitoare reuşite în tricoul Selecao.

Pele este considerat de unii specialişti ca fiind cel mai mare jucător de fotbal din istorie. Fostul atacant al Selecao a câştigat de trei ori Cupa Mondială, fiind singurul care a reuşit această performanţă. Acesta a câştigat prestigiosul trofeu în 1958, 1962 şi 1970. La aceste trei trofee se mai adaugă alte şase titluri de campion în Brazilia, două Cupe Libertadores, 2 Cupe Intercontinentale şi o Supercupă Intercontinentală, alături de Santos.

Ce mesaj au transmis fiicele lui Pele, cu câteva zile înainte să moară

Două dintre fiicele fostului fotbalist, Kely Nascimento şi Flavia Arantes, au anunţat pe conturile lor din social-media că Pele va rămâne internat pe perioada Crăciunului: „Crăciunul nostru acasă a picat! Am decis împreună cu medicii că, din diverse motive, este mai bine să rămânem în spital, alături de această a doua familie a noastră, echipa spitalului Albert Einstein”, au scris Kely şi Flavia.

Reclamă 4 / 0/3

Kely Nascimento i-a rugat pe fanii legendei fotbalului să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

„Dragostea pentru el, poveștile și rugăciunile voastre sunt o mare mângâiere pentru că știm că nu suntem singuri„, a fost mesajul transmis de Kely, potrivit thesun.co.uk.

Pele (82 de ani) a fost internat la Spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo, în ziua de 29 noiembrie

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și