Închide meniul

Situaţia în care a ajuns David Popovici, la antrenamente, după Jocurile Olimpice. Ce i-a putut cere lui Ion Ţiriac

Antena Sport Publicat: 1 septembrie 2024, 9:17

Reclamă
Situaţia în care a ajuns David Popovici, la antrenamente, după Jocurile Olimpice. Ce i-a putut cere lui Ion Ţiriac

Situaţia ruşinoasă în care a ajuns David Popovici după Jocurile Olimpice

David Popovici, la finalul unei probe - Profimedia Images

Situaţia în care se află încă, la antrenamente, David Popovici după Jocurile Olimpice 2024 a fost dezvăluită de Ion Ţiriac. Campionul olimpic a susţinut că nu există încă în Bucureşti condiţii în care să se antreneze la nivelul obişnuit pentru performanţele pe care ni le aduce marele campion, o situaţie stânjenitoare în care România pune un nume uriaş al sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a refuzat mai multe oferte de a pleca în ţări în care înotul este mult mai dezvoltat. Însuşi Ţiriac a încercat să îl trimită, în trecut, în Statele Unite, dar s-a trezit refuzat de David, care nu a vrut să renunţe la studiile din România.

Situaţia în care a ajuns David Popovici, la antrenamente, după Jocurile Olimpice

În acest context, după cucerirea celor două medalii de la Jocurile Olimpice 2024, sportivul nostru ieşea în faţă şi anunţa condiţiile vitrege în care se antrenează la complexul sportiv „Lia Manoliu”, din Capitală. Într-un dialog cu Ion Ţiriac, David i-a cerut să se antreneze în noul bazin, ce va fi construit la Otopeni.

„Acum câteva zile, când am avut onoarea să dau mâna cu domnul Popovici, i-am spus că în curând dăm cu lopata la Otopeni şi începem acel faimos bazin olimpic, numai pentru copii.

Îmi zice: ‘Domnule Ţiriac, nu vă supăraţi, pot să mă antrenez şi eu în el?’. Cum adică, dumneata eşti campion olimpic, campion mondial, unde te antrenezi? ‘Păi nu prea am unde’! Atunci v-aţi răspuns cu toţii”, a spus Ţiriac.

Reclamă
Reclamă

David Popovici, mesaj vehement către autorităţile române

David Popovici a avut un mesaj vehement către autorităţile române, după ce a devenit dublu medaliat olimpic, la Paris. Sportivul de doar 19 ani anunţă că va pune presiune pe cei care au promis că vor rezolva problemele sportului românesc şi care nu au făcut-o încă.

Campionul olimpic David Popovici îşi doreşte ca medaliile obţinute de el la Paris să aducă mai multă atenţie pentru sport. Popovici spune că trebuie mai multe investiţii pentru sport şi a adăugat că el îşi va face partea în acest sens.

„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării.

Reclamă

Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. Ok, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile olimpice, dar eu în timpul iernii când e frig la Lia Manoliu se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că bazinul din interior de la Lia Manoliu… Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine şi alte arene.

Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu şi mi-ar plăcea să avem mai mulţi calificaţi la Jocurile olimpice în primul rând. Acum am venit trei oameni calificaţi cu înotul. Sunt cumva invidios pe delegaţiile ţărilor care au mai puţin locuitori decât noi şi sunt o tonă de inşi. Mi-ar plăcea şi mie, ne-ar plăcea tuturor De ce să nu avem mai mulţi olimpici?

Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea. Nu ştiu în momentul ăsta ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc şi asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi pentru sport, decât să înot patru lungimi de bazin şi să bag mâna în faţă şi să iau aur. Sigur, e impresionant, tare, ne-am distrat, ne-am bucurat dar nu e vorba despre asta. Este vorba despre a face o diferenţă şi eu voi face tot posibilul”, spunea Popovici.

 

Reclamă

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:12

Premiera maraton a noului sezon Asia Express este Duminică de la 20:00 si Luni – Joi de la 20:30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY

10:04

Întăriri pentru Marius Șumudică la Rapid! Anunțul făcut de Viorel Moldovan: „Acolo e cea mai mare problemă!”

9:57

Iga Swiatek, în optimile US Open 2024. A anunţat cum se relaxează la New York

9:46

Sol Bamba a murit la 39 de ani! „Fiecare şedinţă de chimioterapie reprezintă următorul meci”

9:20

VIDEOLeonardo Fornaroli a câștigat titlul în Formula 3! Duel spectaculos cu Mini în etapa din Italia, live în AntenaPLAY

9:10

VIDEOAlbion Rrahmani, debut de senzație la Sparta Praga! Gol și pasă de gol la primul meci în campionatul Cehiei

1 VIDEOLando Norris, pole position în Marele Premiu al Italiei! Max Verstappen, pe 7! Cursa, duminică, pe Antena 1 şi AntenaPLAY (15:45) 2 Universitatea Craiova – Rapid 1-1! Derby-ul „de foc” din Bănie, decis de golurile lui Mitriţă şi Braun! Oltenii, pe primul loc 3 VIDEOSporting – Porto 2-0. Campioana en-titre a obţinut o victorie mare în primul derby al sezonului şi e lider în Liga Portugal 4 VIDEOOllie Bearman a câştigat cursa de sprint din etapa de Formula 2 a Marelui Premiu al Italiei, LIVE în AntenaPLAY 5 UPDATECiprian Marica, urmărit penal! Lovitură pentru fostul internaţional. Replica lui Marica 6 Napoli – Parma 2-1! Înfrângere dramatică pentru echipa lui Man şi Mihăilă! Manchester City şi Barcelona, victorii categorice
Citește și