Închide meniul

Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă

Dan Roșu Publicat: 30 aprilie 2024, 12:10

Reclamă
Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă

Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă

Dani Alves - Profimedia Images

Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă. Statuia în mărime naturală a lui Dani Alves, pe care oraşul brazilian Juazeiro o instalase în semn de omagiu faţă de cel mai faimos concetăţean al său, a fost retrasă din piaţa în care a fost expusă, după o lungă controversă şi proteste cetăţeneşti, în urma condamnării fotbalistului în Spania pentru viol, informează EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primăria din Juazeiro, un oraş de aproximativ 220.000 de locuitori din centrul statului Bahia (nord-estul Braziliei), a informat că a îndepărtat monumentul în cursul acestei luni, pentru a răspunde unei recomandări a Ministerului Public şi „în conformitate cu legile în vigoare”.

Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă

Înainte ca municipalitatea să accepte în cele din urmă să o îndepărteze, lucru pe care l-a făcut la primele ore ale zilei de luni şi fără o notificare prealabilă, statuia a fost ţinta protestelor şi actelor de vandalism din partea mişcărilor cetăţeneşti şi a grupărilor care apără drepturile femeilor.

În ciuda motivaţiei unor astfel de proteste, Ministerul Public (parchetul) a reuşit să convingă Primăria cu argumentul că monumentul încalcă legislaţia, atât a municipiului Juazeiro, cât şi a statului Bahia, întrucât ambele interzic omagiile aduse persoanelor în viaţă făcute cu resurse publice.

Ministerul Public a preluat cazul în urma unei plângeri depuse de activista Manuella Tyler, ca reacţie la condamnarea lui Alves pentru viol.

Reclamă

În luna februarie, Dani Alves, fost jucător al echipei FC Barcelona, a primit o condamnare cu executare de patru ani şi jumătate pentru violarea unei tinere în capitala Cataloniei, la sfârşitul anului 2022. El se afla în momentul respectiv într-o vacanţă de câteva zile la Barcelona, după ce participase la Cupa Mondială 2022 din Qatar cu selecţionata Braziliei.

Dani Alves, pus în libertate

Fotbalistul brazilian se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o tânără de 23 de ani, în discoteca Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022. Alves a fost pus în libertate la sfârşitul lunii martie, în schimbul unei cauţiuni de un milion de euro.

În vârstă de 40 de ani, Dani Alves este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. E la cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 şi 2016.

Reclamă 4 / 0/3

În cursul carierei sale, brazilianul a mai jucat la Sevilla, Juventus, Paris Saint-Germain şi Sao Paulo FC, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariţia acuzaţiilor împotriva sa.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:01 Ovidiu Popescu, prima reacţie după ce a plecat de la FCSB: „Visul mi s-a îndeplinit” 14:34 Lovitura uriaşă dată de Neluţu Varga şi Dan Petrescu la CFR Cluj: „Am făcut primul transfer și este unul formidabil” 14:29 Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de la Strasbourg 13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 12:48 EXCLUSIVAryna Sabalenka, primul nume uriaş din circuit care vorbeşte despre situaţia Simonei Halep! Mesaj special pentru Simona 12:17 NEWS ALERTOvidiu Popescu a plecat de la FCSB! Anunţul oficial al campioanei 12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” Vezi toate știrile
Citește și