Închide meniul

Tatăl l-a părăsit la 11 ani, iar mama lui spală podele la mall. Povestea tânărului de 18 de ani care a uimit România. Cum a ajuns dublu campion național

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 noiembrie 2022, 12:43

Tatăl l-a părăsit la 11 ani, iar mama lui spală podele la mall. Povestea tânărului de 18 de ani care a uimit România. Cum a ajuns dublu campion național

Saly, tânărul de 18 ani care a uimit România

Saly Palapuic, în fața propriei case / gsp.ro

Saly Marian Palapuic este tânărul de 18 ani care a uimit România. Deși a crescut într-un mediu defavorabil și fără figura paternă în viața lui, Saly a ajuns dublu campion național la box.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Povestea lui Saly a fost dezvăluită într-un reportaj realizat de gsp.ro. Tânărul a fost nevoit să devină stâlpul familiei încă de la 11 ani, când tatăl său l-a părăsit. Saly mai are o soră, care în prezent are 11 ani.

Saly, tânărul de 18 ani care a uimit România

Familia lui Saly a trăit doar din salariul de femeie de serviciu al mamei sale, care lucrează într-un centru comercial. Deși puștiul a fost greu încercat de viață, a înfruntat fiecare obstacol cu zâmbetul pe buze.

„Da, casa e mică, dar bine că avem unde să punem capul jos. Au fost și multe momente când nu aveam ce să mâncăm. Și nu mai vreau să trecem prin asta. Mama are mare grijă de noi„, a spus Saly Palapuic, conform gsp.ro.

Mama lui Saly câștigă doar 1.000 de lei lunar ca femeie de serviciu. Femeia s-a mai ajutat de primele de performanță în box ale fiului ei.

Reclamă

Cum a ajuns Saly Palapuic să facă box

În urmă cu șapte ani, într-una dintre zilele obișnuite când Saly o însoțea pe mama lui la taraba din Obor, un străin i-a făcut o propunere care avea să-i schimbe viața.

Când mergeam cu mama, eu împreună cu alți copii de vârsta mea ne jucam pe acolo. Iar într-o zi a venit un domn și ne-a întrebat dacă nu vrem să facem box”. Saly a aflat ulterior că, de fapt, „domnul” era un boxer, Eugen Stan, pe care mama îl rugase să încerce să-i convingă fiul să vină la sală, să facă un sport, să-și consume energia.

„Am fost singurul care a mers la sala domnului Alex Scarlat, dintre toți acei copii din Obor. Deși era departe rău, tocmai în Baicului, m-am dus, deși nu știam nimic despre box. Și așa am început, cu primele mișcări, la început în oglindă, apoi la sac, după aceea în ring. Mi-a plăcut de la început, deși nu le aveam eu cu bătai.

Reclamă 4 / 0/3

Nu m-am speriat de lovituri. Prima dată mi-au dat ca adversar un copil ceva mai solid, unul Cipi, care era mai vechi, știa niște chestii. M-a bătut rău, dar nu m-a pus jos. Iar asta m-a ambiționat. Devenisem disperat, mai chiuleam și de la școală, doar să nu lipsesc de la antrenamente. Mai ales că domnul antrenor Alex Scarlat mă încuraja mereu, zicea că progresez, că voi fi tot mai bun. Când mă întreba ce vreau să fac în box, eu îi spuneam mereu că vreau să fac performanță, să câștig medalii și bani, să-mi ajut familia, să scăpăm de sărăcie„, a mai spus Saly.

Performanțele obținute de Saly Palapuic

Podium la campionatul național de juniori din 2017
Campion național și câștigător al Cupei României la juniori, în 2018
Campion național și câștigător al Cupei României la juniori, în 2020
Podium la Campionatul European de juniori din 2020
Vicecampion național și câștigător al Cupei României la tineret, în 2021
Câștigător al Cupei României la tineret în 2022
Centura Moldovei la categoria 54kg

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și