Închide meniul

Un copil de 6 ani din Ucraina a emoţionat pe toată lumea! Scrisoarea virală postată de Şahtior Donețk, după ce puştiul şi-a pierdut părinţii în război

Dragoș Vasile Publicat: 27 mai 2022, 20:36

Un copil de 6 ani din Ucraina a emoţionat pe toată lumea! Scrisoarea virală postată de Şahtior Donețk, după ce puştiul şi-a pierdut părinţii în război

Un copil de 6 ani din Ucraina a emoţionat pe toată lumea

Instagram fcshakhtar

  • Un copil de 6 ani din Ucraina a emoţionat pe toată lumea
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Un copil de 6 ani din Ucraina a emoţionat pe toată lumea. Tânărul din Mariupol i-a trimis o scrisoare lui Boris Johnson, premierul Marii Britanii. În vârstă de 6 ani, Illia Kostushevych şi-a pierdut ambii părinţi în războiul din Ucraina. Aceştia au fost victimele atacurilor cu rachete ale trupelor lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Voluntarii l-au salvat pe copil, care i-a trimis o scrisoare șefului guvernului britanic. Aceasta a venit la scurt timp după ce Boris Johnson le-a transmis un mesaj tinerilor ucraineni. Scrisoarea a fost postată de clubul Şahtior Donețk.

Un copil de 6 ani din Ucraina a emoţionat pe toată lumea

„Dragă Boris Johnson,

Reclamă

Vreau ca războiul să se termine mai repede, ca oamenii să nu mai moară. Vreau să joc fotbal în orașul meu natal, Mariupol. Mi-aș dori ca toți copiii din lume să nu experimenteze niciun război.

Vă rugăm să salutați toți copiii din Marea Britanie pentru mine, vă mulțumesc pentru că ne-ați ajutat. O sa câştigăm! Am o pisică pe nume Frosya. Vă trimit steagul Ucrainei pe care l-am desenat. Te îmbrățișeaz strâns”, se arată în scrisoarea puştiului.

Reclamă
View this post on Instagram


A post shared by FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

Rinat Ahmetov a răbufnit! Patronul lui Şahtior dă în judecată Rusia

Rinat Ahmetov (55 ani), cel mai bogat om din Ucraina, a răbufnit şi dă în judecată Rusia. Patronul lui Șahtior Donețk îi cere lui Vladimir Putin daune de miliarde de euro, după ce pierderile sale din cauza războiului s-au apropiat de 20 de miliarde de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Conform Forbes, Rinat Ahmetov avea în 2013 o avere de 15,4 miliarde de dolari. În prezent, averea sa este de 3,9 miliarde. Compania sa, Metinvest, producătoare de oţel, a anunţat de atunci că nu îşi poate onora contractele din cauza războiului. Ahmetov mai deţine companiile SCM Group şi DTEK.

”Cu siguranță voi da în judecată Rusia și voi cere daune pentru toate pierderile și afacerile distruse. Pierderile, după invazia Rusiei, sunt între 17 și 20 de miliarde de dolari. Suma finală va fi determinată în urma procesului împotriva Rusiei”, a declarat Rinat Ahmetov, citat de economictimes.com.

Rinat Ahmetov, gest uriaș în plin război

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol, informează The Guardian.

Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

“Mariupol reprezintă o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi mereu un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters. „Cred că bravii noştri soldaţi vor apăra oraşul, deşi înţeleg cât de greu este pentru ei”, a adăugat el.

“Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Am pierdut toate bunurile noastre atât în Crimeea cât şi în Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai puternici. Sunt încrezător că SCM, cea mai mare companie privată a ţării, va juca un rol cheie în reconstruirea Ucrainei după război”, a mai afirmat Ahmetov.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024