Închide meniul

Un fost jucător de la Everton, chemat la război în Rusia. Tatăl său a confirmat vestea tulburătoare: „Există o neconcordanță aici”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 28 septembrie 2022, 22:45

Un fost jucător de la Everton, chemat la război în Rusia. Tatăl său a confirmat vestea tulburătoare: „Există o neconcordanță aici

Un fost jucător de la Everton, chemat la război în Rusia

Diniyar Bilyaletdinov, într-un meci pentru Everton/ Profimedia

Un fost jucător de la Everton a fost chemat la război în Rusia. Diniyar Bilyaletdinov, ajuns la 37 de ani, este nevoit să se încorporeze în armata lui Vladimir Putin, în contextul conflictului cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tatăl fostului jucător, Rinat, a confirmat vestea primită de către fiul său. Acesta susţine că decizia se va contesta, pentru că fiul său a efectuat deja un stagiu militar, în urmă cu 19 ani.

Un fost jucător de la Everton, chemat la război în Rusia

Diniyar Bilyaletdinov a evoluat pentru Everton timp de trei sezoane, între 2009, când a fost cumpărat de la Lokomotiv Moscova, şi 2012, când a revenit în capitala Rusiei, la Spartak.

Tatăl lui Diniyar Bilyaletdinov a comentat vestea că fiul său va fi nevoit să facă parte din armata Rusiei. Rinat a dezvăluit că Diniyar a efectuat stagiul militar, şi are speranţa ca totul să fie o greşeală, având în vedere că depăşeşte vârsta cerută de lege.

„E dificil să vorbesc despre emoții, pentru că el nu a fost militar, deși a efectuat stagiul. Însă e ceva specific, având în vederea că el era sportiv. S-a întâmplat în urmă cu 19 ani.

Reclamă

El a depus jurământul, dar a servit lumea sportului. Legea spune că pot fi chemați bărbații de până în 35 de ani, iar el are 37, așa că există o neconcordanță aici. Urmează ca el să afle dacă este corect, sau dacă a primit ordinul greșit. Orice se poate întâmpla.

Dacă era vorba de o mobilizare generală, atunci nu puteam să punem întrebări. Dar președintele a anunțat mobilizarea parțială, deci totul trebuie să fie în acord cu legea”, a declarat Rinat Bilyaletdinov, pentru presa din Rusia.

Anastasia Davidova pleacă din Rusia, „fără niciun plan de a se întoarce”

Anastasia Davidova, în vârstă de 39 de ani, şi-a informat, la începutul acestei săpătămâni, centrul de nataţie că pleacă din Rusia, ”fără niciun plan de a se întoarce” şi ”fără să spună motivul deciziei”, relatează Tass.

Reclamă 4 / 0/3

Una dintre cele mai medialiate sportive ruse din istoria înotului sincronizat, deţinătoare a cinci titluri olimpice, de la Jocurile Olimpice (JO) de la Atena din 2004 şi până la JO de la Londra din 2012, şi a 13 medalii de aur la Camopnatul Mondial, Anastasia Davidova este prima mare sportivă din Rusia care pleacă în exil, de la lansarea invazei ruse a Ucrainei.

Ea este secretară generală a Comitetului Olimpic Rus (ROC), care nu a confirmat această plecare. Această primă plecare ar putea antrena plecări în lanţ.

”Din punctul de vedere al ROC, noi considerăm că servirea patriei este o datorie de onoare, o datorie de onoare a fiecărui cetăţean, inclusiv a membrilor echipelor naţionale”, declară preşedintele ROC, fostul scrimer Stanislav Pozdniakov, la câteva zile după ce Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară în Ucraina.

Recomandări
  • Un fost jucător de la Everton a fost chemat la război în Rusia
  • Premiera sezonului 2 de Stand-Up Revolution este Vineri, de la 21:30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:08 David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! Vezi toate știrile
Citește și