Închide meniul

Anastasia Davidova pleacă din Rusia, „fără niciun plan de a se întoarce”!

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 septembrie 2022, 15:38

Anastasia Davidova pleacă din Rusia, „fără niciun plan de a se întoarce!

Anastasia Davidova pleacă din Rusia

Anastasia Davidova pleacă din Rusia / news.ro

Anastasia Davidova, în vârstă de 39 de ani, şi-a informat, la începutul acestei săpătămâni, centrul de nataţie că pleacă din Rusia, ”fără niciun plan de a se întoarce” şi ”fără să spună motivul deciziei”, relatează Tass.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre cele mai medialiate sportive ruse din istoria înotului sincronizat, deţinătoare a cinci titluri olimpice, de la Jocurile Olimpice (JO) de la Atena din 2004 şi până la JO de la Londra din 2012, şi a 13 medalii de aur la Camopnatul Mondial, Anastasia Davidova este prima mare sportivă din Rusia care pleacă în exil, de la lansarea invazei ruse a Ucrainei.

Anastasia Davidova pleacă din Rusia, „fără niciun plan de a se întoarce”!

Ea este secretară generală a Comitetului Olimpic Rus (ROC), care nu a confirmat această plecare. Această primă plecare ar putea antrena plecări în lanţ.

”Din punctul de vedere al ROC, noi considerăm că servirea patriei este o datorie de onoare, o datorie de onoare a fiecărui cetăţean, inclusiv a membrilor echipelor naţionale”, declară preşedintele ROC, fostul scrimer Stanislav Pozdniakov, la câteva zile după ce Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară în Ucraina.

Liderii separatişti de la Lugansk şi Herson îi cer lui Putin anexarea acestor teritorii ucrainene la Rusia

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Lugansk şi Herson îi cer miercuri preşedintelui rus Vladimir Putin anexarea acestor teritorii ucrainene la Rusia, la o zi după un vot de anexare amplu condamnat de către comunitatea internţaională, relatează AFP.

Reclamă

”Dragă Vladimir Vladimirovici (…), vă cer să examinaţi problema aderării Republicii Populare Lugansk la Rusia, ca subiect al Federaţiei ruse”, afirmă, într-un text postat pe Telegram, liderul separatist prorus din Lugansk, în estul Ucrainei, Leonid Pasecinik.

Şeful administraţiei de ocupaţie de la Herson, în sudul Ucrainei, Vladimir Saldo, i-a trimis liderului de Kremlin o scrisoare asemănătoare.

Autorităţile proruse din Ucraina au revendicat o victorie a taberei ”da” în refrendumurile de anexare care au avut loc de vineri şi până marţi în regiuniloe Zaporijjea – cu 93,11% dintre voturile exprimate, Herson (87,05%), Lugansk (98,42%) şi Doneţk (99,23%).

Reclamă 4 / 0/3

Autorităţile proruse din Ucraina au revendicat o victorie a taberei ”da” în refrendumurile de anexare care au avut loc de vineri şi până marţi în regiuniloe Zaporijjea – cu 93,11% dintre voturile exprimate, Herson (87,05%), Lugansk (98,42%) şi Doneţk (99,23%).

Moscova a agitat din nou ameninţarea armei nucleare în apărarea acestor teritorii, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a răspuns că Ucraina ”va acţiona pentru a-şi apăra poporul”.

”Vom acţiona pentru a ne apăra poporul atâît în regiunea Herson, în Zaporijjea, în Donbas şi în zonele actualmente ocupate în regiunea Harkov şi în Crimeea”, a anunţat el în prima reacţie după anunţarea rezultatelor ”referensumurilor”.

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! Vezi toate știrile
Citește și