Închide meniul

Vasile Hârjoc a fost invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 septembrie 2022, 10:25

Vasile Hârjoc a fost invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE

Vasile Hârjoc, premiat după un maraton

Vasile Hârjoc este invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE / alba24.ro

Vasile Hârjoc a fost invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE. La 69 de ani, Vasile sfidează orice limită din lumea sportului. Încă aleargă la maraton și are o poveste de viață extraordinară, împărțită între România și Statele Unite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vasile este campion național la maraton la categoria de vârstă 65+ și încă are poftă de alergare și performanță. Sportivul de 69 de ani concurează în această perioadă la un maraton dedicat Centenarului Încoronării, în jurul României.

Vasile Hârjoc, invitatul lui Cătălin Oprișan la AS.ro LIVE

În cadrul concursului respectiv, desfășurat în perioada 26 aprilie – 2 octombrie, Vasile Hârjoc aleargă 21 de kilometri în fiecare județ din țară. Maratonistul de 69 de ani a luat startul în Alba Iulia, urmând să încheie cursa la București, peste 12 zile.

Maratonul nu este însă singura pasiune sportivă a lui Vasile. Născut în comuna Cut, Hârjoc a cochetat și cu fotbalul până la 17 ani. El a jucat la Metalurgistul Cugir, înainte să se angajeze la Uzina Mecanică.

Reclamă

Vasile Hârjoc și-a început cariera de maratonist la 39 de ani, iar de atunci a adunat o mulțime de amintiri fabuloase. În perioada 2003-2008 a locuit în Statele Unite și a participat la diverse concursuri în locații de vis, precum Las Vegas și New York.

Vasile Hârjoc a traversat SUA pe bicicletă, în 35 de zile

De asemenea, Vasile a acceptat provocarea de a traversa SUA pe bicicletă. 35 de zile a pedalat românul pe drumurile din America:

„După maratonul de la Las Vegas, unde am făcut cel mai bun timp al meu, am traversat SUA pe bicicletă, de la Long Beach, California, până la Miami Beach, 35 de zile, 10 ore, peste 5.500 de kilometri! Ajuns la Miami, am fost și la un maraton, dar a fost groaznic.

Reclamă 4 / 0/3

Mi s-au pus crampe, am terminat în 5 ore și 29 de minute, am tras de mine să nu abandonez. Pe drum, au fost zile când m-a prins și ninsoarea, dormeam numai în sacul de dormit afară, m-a prins Crăciunul și Anul Nou prin Texas”, a povestit Vasile Hârjoc, în 2019, pentru Libertatea.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și