Închide meniul

Vladimir Putin, reacţie în scandalul de dopaj în care a fost implicată Kamila Valieva: „Perfecţiunea nu poate fi obţinută într-un mod necinstit”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 aprilie 2022, 20:06

Vladimir Putin, reacţie în scandalul de dopaj în care a fost implicată Kamila Valieva: „Perfecţiunea nu poate fi obţinută într-un mod necinstit

Vladimir Putin a vorbit despre cazul Kamilei Valieva, căreia i-a luat apărarea după ce a fost prinsă dopată la Jocurile Olimpice

Profimedia

  • Vladimir Putin, prima reacţie în cazul Kamilei Valieva
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a luat, marţi, apărarea tinerei patinatoare Kamila Valieva, care s-a aflat în centrul unui scandal de dopaj la Jocurile Olimpice de la Beijing, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vladimir Putin a declarat, marţi, că este „imposibil” ca patinatoarea Kamila Valieva, aflată în centrul unui scandal de dopaj în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, să fi acţionat „necinstit”.

Vladimir Putin, despre cazul Kamila Valieva: „Această perfecţiune nu poate fi obţinută într-un mod necinstit”

„Întreaga ţară şi toţi fanii patinajului artistic din întreaga lume au tremurat pentru Kamila. Talentul ei reuneşte toate elementele cele mai complexe ale patinajului artistic, plasticitatea, frumuseţea, puterea şi tandreţea„, a declarat Putin, care i-a primit, marţi, la Kremlin, pe sportivii ruşi medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2022, inclusiv pe Valieva.

Reclamă

Această perfecţiune nu poate fi obţinută într-un mod necinstit, prin folosirea unor mijloace suplimentare, prin recurgerea la manipulări. În patinajul artistic, toate aceste mijloace suplimentare sunt inutile, ştim şi înţelegem perfect acest lucru„, a continuat el, conform news.ro.

Kamila Valieva, implicată într-un scandal uriaş

În ciuda unui test antidoping pozitiv, rusoaica Kamila Valieva (15 ani) a fost autorizată, de către Tribunalul de Arbitraj pentru Sport să continue competiţia la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Reclamă

Tribunalul sportiv a confirmat ridicarea suspendării provizorii a Kamilei de către Agenţia Rusă Antidoping (Rusada), considerând că privarea sportivei de un eveniment chiar înainte de a fi examinat fondul cauzei i-ar provoca un „prejudiciu ireparabil”.

CIO şi WADA au sesizat TAS, făcând apel la decizia Agenţiei Ruse Antidoping (Rusada), luată la 8 februarie, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în 25 decembrie.

Kamila Valieva a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg, la 25 decembrie 2021, de către Rusada, care a primit doar în 7 februarie rezultatul pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Reclamă 4 / 0/3

Kamila Valieva, apărare uimitoare după ce a fost prinsă dopată. A luat din greșeală medicamentele bunicului ei

Kamila Valieva, depistată pozitiv, dar autorizată să concureze la Jocurile de la Beijing, s-ar fi apărat susţinând că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei, informează lequipe.fr.

Potrivit lui Denis Oswald, preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Kamila Valieva şi-ar fi justificat controlul doping în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) prin faptul că a făcut o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru a trata o problemă la inimă.

Oswald a mai remarcat „că un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”. Luni, într-un interviu acordat Reuters, Witold Banka, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), a cerut o interdicţie pe viaţă pentru cei care dopează un minor.

La rândul său, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va aştepta o decizie de fond asupra consecinţelor controlului lui Valieva, pentru a da medaliile probelor la care ea va fi participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Kamila Valieva, certată aspru de antrenoarea sa după ce a ratat podiumul la Beijing

Scandalul creat în jurul său şi-a spus cuvântul şi în prestaţia tinerei sportive din Rusia, care a mai participat, ulterior la o altă probă. Valieva a ratat 5 sărituri în timpul programului liber şi a încheiat pe locul 5. În cele din urmă, sportiva de 15 ani a terminat pe poziţia a 4-a la general.

Evoluția sub așteptări a rusoaicei a scos-o din sărite pe antrenoarea sa, Eteri Tutberidze. Aceasta a întâmpinat-o cu cuvinte reci pe eleva sa, aflată cu ochii în lacrimi la ieșirea de pe gheață.

„De ce nu te-ai luptat? De ce ai cedat? Explică-mi, de ce?!”, a strigat Eteri Tutberidze către Kamila Valieva.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes Vezi toate știrile
Pe același subiect
Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj de TAS
Extra • 29 ian., 17:52
Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj de TAS. Decizie drastică în cazul patinatoarei din Rusia
TAS reia audierile în cazul de dopaj al patinatoarei Kamila Valieva
Alte sporturi • 9 nov., 11:50
TAS reia audierile în cazul de dopaj al patinatoarei Kamila Valieva
TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva
Alte sporturi • 26 sept., 13:35
TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva. Cum se va apăra patinatoarea din Rusia
A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva
Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 • 18 feb., 12:55
„Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani?” A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva
Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 • 18 feb., 11:11
Kamila Valieva, făcută praf de propria antrenoare după ce a ratat podiumul la Beijing: „Explică-mi de ce!”