Închide meniul

Yuriy Maksimov, mesaj dur pentru Vladimir Putin, în a 88-a zi de război: „Am vorbit în rusă toată viața, de acum voi vorbi numai în ucraineană!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 mai 2022, 17:42 / Actualizat: 23 mai 2022, 1:47

Yuriy Maksimov, mesaj dur pentru Vladimir Putin, în a 88-a zi de război: „Am vorbit în rusă toată viața, de acum voi vorbi numai în ucraineană!

Vladimir Putin este preşedintele Rusiei

Vladimir Putin, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

Yuriy Maksimov, mesaj dur pentru Vladimir Putin, în a 88-a zi de război. Antrenorul ucrainean de la Vorskla Poltava, în vârstă de 53 de ani, a anunțat că va renunța definitiv la limba rusă, pe care a vorbit-o toată viața.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maksimov a avut un mesaj acid la adresa lui Vladimir Putin și a armatei din Rusia, care continuă să bombardeze Ucraina.

Yuriy Maksimov, mesaj dur pentru Vladimir Putin, în a 88-a zi de război

Chiar dacă a vorbit limba rusă de când se știe, tehnicianul născut în URSS în 1968 a promis că va renunța la ea și, de acum înainte, va vorbi numai în ucraineană.

„Comunic, încerc. Toată viața am vorbit în rusă, dar acum vreau să vorbesc numai în ucraineană!”, a fost anunțul ferm făcut de Yuriy Maksimov, citat de sport.ua.

Maksimov a vorbit și despre naționala de fotbal a Ucrainei, care se pregătește pentru barajul de calificare la Cupa Mondială, contra Scoției. Meciul trebuia să se dispute în luna martie, dar a fost amânat pentru 1 iunie, din cauza războiului declanșat de soldații lui Vladimir Putin.

Reclamă

Yuriy Maksimov se află din 2018 pe banca celor de la Vorskla Poltava, formație care evoluează în prima ligă din Ucraina. Campionatul din țara vecină este în continuare suspendat din cauza bombardamentelor rușilor.

„Toată lumea se antrenează și încearcă să se adune. Cel mai important lucru este ca echipa națională a Ucrainei să nu își piardă sufletul. Sperăm că băieții noștri vor juca mai agresiv și norocul va fi de partea noastră.

Cred în echipă, altel nu putem reuși. Acum avem o astfel de situație în țară… Ne trebuie doar o victorie.”, a mai declarat Yuriy Maksimov.

Reclamă 4 / 0/3

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor

Și Dayana Yastremska a răbufnit la adresa rușilor care continuă atacurile în țara vecină, la ordinul lui Vladimir Putin.  Yastremska, superba ucraineancă în vârstă de 22 de ani, se pregătește pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

La prestigiosul turneu de la Paris, Dayana Yastremska ar putea juca împotriva jucătoarelor din Rusia și Belarus, care au primit acceptul să participe sub steag neutru. Sporiva din Ucraina, care la începutul războiului a fugit în România, a vorbit despre situația teribilă din țara sa.

Yastremska a etichetat atacurile lui Vladimir Putin drept „genocid complet” și a dezvăluit ce va face dacă se va întâlni față în față cu un rus:

„Voi juca la Roland Garros, turneul începe pe 22 mai. Acum este deja mult mai ușor de jucat în comparație cu atunci când am plecat din Ucraina și am evoluat la Lyon. Cu timpul, începi să te obișnuiești și, fiind pe teren, te concentrezi deja mai mult pe joc decât pe ceea ce se întâmplă în țară.

În afara terenului, citești constant știrile, te îngrijorezi constant. Adormi cu gânduri de pace și te trezești cu o realitate teribilă. Și asta se întâmplă în fiecare zi.

Mi se pare că acum toți jucătorii ucraineni și oamenii obișnuiți așteaptă ca jucătorii ruși și bieloruși să vorbească, să declare că sunt împotriva războiului din Ucraina. Așa e corect. Ești pro sau contra! Dacă vrei să susții Ucraina, vorbește despre asta.

Altfel, unde este dreptatea? Cum ar trebui să merg pe teren și să joc împotriva rușilor sau bielorușilor? Cum ar trebui să ne simțim, ce ar trebui să gândim? Aceasta este o provocare totală. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid complet.

Reclamă

Ce voi spune dacă văd un jucător rus? Am să trec doar pe lângă el. Pentru că în acest caz, jucătorii ruși ar trebui să vină la noi și să spună că le pare rău, că sunt împotriva acestui război și simpatizează ucrainenii. Oamenii din Ucraina suferă și o văd perfect. Ar trebui să ne susțină.”, a spus Dayana Yastremska, potrivit sport.ua.

Recomandări
  • Yuriy Maksimov, mesaj dur pentru Vladimir Putin, în a 88-a zi de război
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și