Închide meniul

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Roland Garros 2022! Cu cine joacă celelalte românce

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 mai 2022, 21:12

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Roland Garros 2022! Cu cine joacă celelalte românce

Simona Halep a câștigat Roland Garros 2018

Simona Halep, într-un meci / Profimedia

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Roland Garros 2022. Simo va avea o misiune facilă în primul meci. Celelalte românce vor avea meciuri mai dificile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep, 19 WTA, se va duela cu croata Ana Konjuh, locul 66 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până acum o singură dată, în 2017, la Sankt Petersburg, iar Simo s-a impus cu 6-4, 7-6.

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Roland Garros 2022

Dacă va trece de Konjuh, Halep va juca în turul secund cu belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska sau cu chinezoaica Qinwen Zheng.

O misiune mai grea decât Simona Halep o vor avea celelalte românce. Irina Begu va juca cu Jasmine Paolini (57 WTA), Ana Bogdan se va duela cu Victoria Azarenka (66 WTA), iar Gabriela Ruse o va întâlni pe Elise Mertens (33 WTA). Sorana Cîrstea va juca cu Maria Tatjana, 107 WTA.

Una dintre jucătoarele din calificări care vor fi distribuite pe tabloul principal este Irina Bara, locul 114 WTA.

Reclamă

Are şanse să ajungă pe tabloul principal şi Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 15 în calificări. Ea va juca vineri în ultimul tur al calificărilor, împotriva sportivei Mirjam Bjorklund (Suedia, 150 WTA şi favorită 31).

Colaborarea Simona Halep – Patrick Mouratoglou a schimbat-o pe româncă

Colaborarea Simona Halep – Patrick Mouratoglou a schimbat-o pe campioana noastră! Martina Navratilova o vede pe Simo printre favoritele de la Roland Garros, fiind schimbată în bine de antrenorul francez.

Simona Halep se pregăteşte acum de al doilea Grand Slam al anului, unde este considerată de bookmakeri a doua favorită, având cotă 9. Iga Swiatek are cotă 2 pentru a se impune la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

„Simona arată mai fericită pe teren și joacă un tenis bun. Va fi încrezătoare la Paris deoarece a mai câștigat acest turneu și zgura este suprafața pe care se simte cel mai bine.

Cu Mouratoglou antrenor, ea are ceva nou și, de multe ori, sportivii evoluează mai bine cu un nou antrenor pentru că vor să arate ce pot face. În plus, primesc informații noi”, a spus Navratilova, citată de eurosport.ro.

Pe lângă trofeul din 2018, Simona Halep a mai disputat două finale la Roland Garros, în 2014 şi în 2018, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko. La ultima participare, în 2020, ea era eliminată în optimi de Iga Swiatek, 1-6, 2-6.

Sfatul lui Ilie Năstase pentru Simona Halep

Ilie Năstase susţine că dubla câştigătoare de Grand Slam ar trebui să se concentreze pe turneele mari ale sezonului. Până acum, Simo a fost prezentă la şapte turnee, câştigând unul, Melbourne Summer Set 1. Ea şi-a mai trecut în cont semifinale la Indian Wells şi la Dubai şi sferturi la Madrid.

„Nu trebuie să revină în top 10. A fost numărul 1 şi, când a fost numărul 1 nu mai contează. I-am mai spus eu, trebuie să ia turneele mari. Sunt cele 4 turnee de Grand Slam, dar probabil că e o regulă, dacă nu joci 14 turnee, nu îţi dau puncte. Probabil că d-asta şi joacă.

Toată lumea spune de Halep că bate 3-0, ca la fotbal. Lăsaţi-o să joace, are un antrenor acum care îi convine. Au trecut două turnee, doar nu a pierdut totul. Serviciul 2 e mai puternic, nu putem după două săptămâni să fie numărul 1. A petrecut mult timp cu Cahill, e greu să îmi dau cu părerea, cu Mouratoglou e la început”, a spus Ilie Năstase.

Reclamă
Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
22
apr.
23:54
FotoBucurie nebună după ce Inter a câștigat titlul în Serie A! Nerazzurri au depășit-o pe AC Milan la campionate câștigate
22
apr.
23:41
AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina”
22
apr.
23:27
EXCLUSIV„Trenul ar trebui să se mai oprească!” Ciprian Marica, avertisment pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl cere la EURO 2024!
Vezi toate știrile
Citește și