Închide meniul

Adrian Newey a fost prezentat oficial la Aston Martin! Lovitură uriaşă dată de echipa lui Fernando Alonso

Viviana Moraru Publicat: 10 septembrie 2024, 13:17

Reclamă
Adrian Newey a fost prezentat oficial la Aston Martin! Lovitură uriaşă dată de echipa lui Fernando Alonso

Adrian Newey a fost prezentat oficial la Aston Martin

Adrian Newey a fost prezentat oficial la Aston Martin/ Twitter

Adrian Newey a fost prezentat oficial la Aston Martin. Unul dintre cei mai buni ingineri din Formula 1 s-a despărţit de Red Bull şi a semnat cu echipa lui Fernando Alonso.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Newey a fost „vânat” de mai multe echipe din Formula 1, în acest an, după anunţul plecării de la Red Bull. Inginerul britanic a mai fost dorit şi de Ferrari, dar şi de McLaren, însă a ales în cele din urmă să semneze cu Aston Martin.

Adrian Newey a fost prezentat oficial la Aston Martin

Cei de la Aston Martin au anunţat că s-a ajuns la o înţelegere cu Adrian Newey, chiar înainte de Marele Premiu al Azerbdaidjanului. Cursa va fi duminică, de la ora 15:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Adrian Newey se va despărţi de Red Bull, la finalul acestui sezon, după aproape 20 de ani petrecuţi la echipa austriacă. Acesta a fost în spatele a 25 de titluri cucerite de echipele la care a lucrat, de-a lungul timpului.

Adrian Newey se va alătura echipei Aston Martin de la 1 martie 2025 şi va începe pregătirile în special pentru monopostul din 2026, an în care Formula 1 va intra într-o nouă eră.

Reclamă
Reclamă

„Ceva nou. Bine ai venit, Adrian!”, a fost mesajul scurt transmis de cei de la Aston Martin, pe conturile oficiale.

Lawrence Stroll, acţionarul de la Aston Martin, a oferit şi el o scurtă reacţie, după prezentarea oficială a lui Adrian Newey.

Reclamă

„E o ştire uriaşă. Adrian e cel mai bun din lume la ceea ce face, e la vârf, şi sunt foarte mândru că se alătură echipei Aston Martin. Este cea mai importantă veste, după ce Aston Martin a revenit în acest sport şi o nouă demonstraţie a ambiţiei noastre de a construi o echipă de Formula 1 capabilă să lupte pentru titlurile mondiale”, a declarat Lawrence Stroll, conform formula1.com.

Salariul fabulos pe care Adrian Newey îl va avea la Aston Martin

Salariul fabulos pe care Adrian newey îl va avea la Aston Martin a fost dezvăluit de BBC. Anunţul mutării inginerului la echipa lui Lawrence Stroll a fost deja făcut de echipa britanică.

Lawrence Stroll nu a avut o misiune uşoară, dar a reuşit în cele din urmă să îl convingă pe Adrian Newey să vină la Aston Martin. Potrivit bbc.com, Stroll a trebuit să bage adânc mâna în buzunar. Britanicii anunţă că Newey va avea un salariu fabulos, de aproximativ 35 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Ajuns la 65 de ani, Newey pare să aibă mare încredere în proiectul celor de la Aston Martin. Pe lângă salariul uriaş, Newey se pare că va avea şi acţiuni la echipa britanică, potrivit sursei menţionate anterior.

De asemenea, la finalul anului 2024, Aston Martin va inaugura o nouă bază la Silverstone care va fi cea mai modernă din Formula 1. Aston Martin se va bucura de un tunel de vânt cu tehnologie de top, un alt motiv pentru care Newey a fost atras de oferta britanicilor.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:10

Alexandru Cicâldău, transferat definitiv la Universitatea Craiova. Suma plătită de Mihai Rotaru

14:32

Gigi Becali l-a sunat pe Mihai Rotaru! Mesajul radical pe care i l-a transmis rivalului de la Universitatea Craiova

14:23

VIDEOEliza Samara, eliminată de Mima Ito de la WTT Champions Macao 2024, live în AntenaPLAY

14:21

Patricia Ţig s-a calificat în optimi la Ţiriac Foundation Trophy! Victorie clară obţinută de româncă

14:02

„Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam!” Gigi Becali, cucerit de un jucător al naţionalei

13:20

Cei doi sportivi care au reprezentat Congo la Jocurile Paralimpice au dispărut

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Foto„Până la stele şi dincolo de ele!” Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT 6 Rapid a bătut palma cu CFR Cluj! Mutare spectaculoasă făcută de giuleşteni în ultima zi de mercato
Citește și