Închide meniul

Câţi bani primeşte Max Verstappen după ce a devenit campion în Formula 1. Bonusul uriaş pe care îl va încasa olandezul după ce l-a învins uluitor pe Lewis Hamilton

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 decembrie 2021, 9:10

Câţi bani primeşte Max Verstappen după ce a devenit campion în Formula 1. Bonusul uriaş pe care îl va încasa olandezul după ce l-a învins uluitor pe Lewis Hamilton

Max Verstappen va primi o sumă uriaşă după ce l-a învins pe Lewis Hamilton şi a devenit campion Mondial

Profimediaimages

Verstappen a obţinut un succes răsunător şi, chiar dacă cei de la Mercedes au depus contestaţie, aceasta a fost respinsă de oficialii FIFA. În condiţiile date, nu mai există niciun dubiu şi pilotul de 24 de ani se poate bucura la maximum!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câţi bani va primi Max Verstappen după ce a devenit campion în Formula 1

Potrivit mirror.co.uk, Max Verstappen se va îmbogăţi după ce l-a trimis pe Lewis Hamilton pe locul secund. Pentru performanţa obţinută pe tot parcursul sezonului va fi recompensat cu 12 milioane de lire sterline (14 milioane de euro). Aproximativ 10 milioane de lire sterline (11.7 milioane de euro) va primi numai pentru titlul de campion. Acest bonu se adaugă la salariul extraordinar pe care îl primeşte Verstappen de la Red Bull, mai exact 19.6 milioane de lire sterline (23 de milioane de euro).

Mai mult decât atât, sursa citată anunţă că salariul olandezului va deveni unul fabulos. Campionul mondial va urma să câştige nu mai puţin de 31.5 milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) pe sezon.

Lewis Hamilton are de ce să fie supărat. Dacă ar fi câştigat cel de-al 8-lea său titlu mondial, ar fi primit un bonus de 4 milioane de lire sterline (4.7 milioane de euro). Şi membrii echipei Mercedes ar fi urmat să împartă un premiu de 17.5 milioane de lire sterline (20.5 milioane de euro). Astfel, fiecare angajat ar fi primit aproximativ 10.000 de lire sterline (11.700 de euro).

Max Verstappen, prima reacţie după ce a devenit campion mondial la Abu Dhabi

Max Verstappen a câştigat, duminică, primul său titlu mondial. Este convins că poate obţine multe trofee în următorii ani.

Reclamă

Am cârcei (n.r. – la picioare)! E o nebunie, nici nu ştiu ce să spun! Am avut un pic de noroc, în sfârşit! Scopul meu când eram mic a fost să devin pilot de Formula 1. Speri la victorii, podiumuri, să auzi imnul naţional olandez. Şi acum să fiu aici, campion mondial, cu tatăl meu aici, e ceva incredibil. Totul s-a întâmplat în ultimul tur, este o nebunie! Familia mea, prietenii mei, cei care m-au împins să fiu mai bun, toţi sunt aici. Mi-am pierdut vocea. Să văd atât tricouri portocalii care mă susţin, aici, dar şi peste tot în lume, este incredibil. Pot să mai câştig mult timp de acum încolo cu asemenea fani extraordinari.

Lewis este un pilot uimitor şi un concurent uimitor. Am avut momente grele, dar face parte din sport, toată lumea vrea să câştige. Anul viitor vom reveni şi vom încerca să facem totul din nou. Un mesaj pentur echipa mea? Îi iubesc şi sper să putem face asta încă 10-15 ani. Vreau să stau cu ei pentru restul vieţii mele. Este o nebunie, dar sunt atât de fericit. Christian (n.r. – Horner) şi Helmut (n.r. – Marko) au crezut în mine în 2016, ca să fac parte din echipă, am avut obiectivul de a câştiga titlul mondial şi acum am reuşit„, a declarat Verstappen.

Moment istoric pentru Max Verstappen! Cum a câştigat finala sezonului de la Abu Dhabi

Hamilton şi Verstappen au mers la Abu Dhabi la egalitate de puncte, 369,5 puncte. Verstappen a fost cel mai rapid în calificări, urmat de multimplul campion mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Olandezul a luptat din răsputeri dar nu s-a putut apropia la mai mult de 11 secunde de pilotul britanic, care a condus fără greşeală până în turul 53, când un accident suferit de Nicholas Latifi (Williams) a adus fizic safety car-ul pe circuit.

Verstappen a intrat din nou la boxe, a treia oară, a pus softuri, în timp ce Mercedes l-a menţinut pe pistă de Hamilton, care era pe „hardurile” de la singura sa intrare la standuri.

Comisarii FIA au decis iniţial ca maşinile depăşite cu un tur să rămână pe locurile pe care se aflau în momentul intrării maşinii de siguranţă, astfel că între Hamilton şi Verstappen au rămas cinci maşini. La scurt timp s-a revenit asupra deciziei şi Verstappen a ajuns în spatele lui Hamilton.

S-a mai concurat doar un tur, în care Verstappen l-a depăşit pe Hamilton în virajul al cincilea şi, după un duel roată la toată, a câştigat cursa şi primul lui titlu mondial.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și