Închide meniul

Charles Leclerc recunoaşte că l-a „urât” pe Carlos Sainz. Ferrari îşi ia adio de la spaniol după 4 ani de contract

Alexandra Costea Publicat: 10 octombrie 2024, 23:08

Reclamă
Charles Leclerc recunoaşte că l-a urât” pe Carlos Sainz. Ferrari îşi ia adio de la spaniol după 4 ani de contract

Charles Leclerc recunoaşte că l-a „urât” pe Carlos Sainz

Leclerc şi Sainz la conferinţa de presă după Marele Premiu al Azerbaidjanului - Profimedia

Charles Leclerc recunoaște că l-a „urât” pe Carlos Sainz. După 4 ani de contract, spaniolul în vârstă de 30 de ani își ia adio de la Ferrari. Lewis Hamilton va fi coechipierul lui Charles Leclerc începând cu 2025.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Monegascul este de părere că venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari va avea un impact major asupra echipei. Acesta este de părere că nivelul de experiență al multiplului campion mondial va aduce beneficii în garajul Scuderiei, dar şi că va aduce o motivație în plus. Britanicul de 39 de ani are în palmares 7 titluri mondiale la piloţi. Doar Michael Schumacher mai deţine acest record.

Charles Leclerc recunoaşte că l-a „urât” pe Carlos Sainz. Ferrari îşi ia adio de la spaniol după 4 ani de contract

În februarie 2024, întreg paddock-ul a fost luat prin surprindere când Lewis Hamilton a anunțat că se va alătura Scuderiei Ferrari. Britanicul în vârstă de 39 de ani a semnat un contract pe mai mulți ani, încheind astfel o colaborare de 11 ani cu Mercedes.

Astfel, actualul coechipier al lui Charles Leclerc, Carlos Sainz va părăsi echipa, iar din 2025 va concura pentru Williams. Invitat la podcastul Beyond The Grid de la F1, Leclerc a vorbit despre cum Hamilton ar putea beneficia de imaginea echipei italiene.

„Când un campion precum Lewis ajunge în orice echipă, aduce multă motivație din fiecare persoană. El va veni împreună cu toată experiența pe care a avut-o de-a lungul anilor cu Mercedes – un mod diferit de lucru, o viziune diferită – și acest lucru aduce întotdeauna beneficii unei echipe”, a explicat pilotul în vârstă de 26 de ani.

Reclamă
Reclamă

De asemenea, Leclerc este de părere că viitorul său coechipier va oferi un punct de referință puternic în echipă. Până acum, monegascul a câştigat 7 curse de Formula 1.

„Evident că pentru mine va fi uimitor pentru că voi avea în aceeași mașină ca mine cel mai de succes pilot din istoria F1. Va fi atât extrem de interesant pentru mine să învăț de la unul dintre cei mai buni vreodată, cât și o provocare și o motivație foarte mare de a-l învinge pe Lewis și de a arăta de ce sunt capabil. Cu Lewis alăturându-se echipei, el va fi cu siguranță un punct de referință, așa că va fi foarte important pentru mine să fiu la cel mai înalt nivel”, a continuat Leclerc.

Leclrec şi Sainz au avut momente în care s-au urât unul pe celălalt

Astfel, perioada de 4 ani în care a fost coechipier cu Carlos Sainz va lua sfârșit. De-a lungul timpului, între cei doi au existat mai multe neînțelegeri în ceea ce privește strategia de cursă. Cât timp au fost colegi, cei doi au reuşit să obţină două clasări 1-2 pe podium. Este vorba de Bahrain 2022 şi Australia 2024.

Reclamă

Gândindu-se la ceea ce îi va lipsi la Sainz, monegascul a vorbit cu drag despre relația lor. De asemenea, a recunoscut că au existat momente în care s-au urât unul pe celălalt.

„Cred că ne înțelegem foarte, foarte bine. Da, au fost multe momente în care, în interiorul căștii, l-am urât pe el și el m-a urât pe mine, pentru că nu am privit situația la fel. Dar totul a fost rezolvat după o discuție între noi doi. Împărtășim multe interese și am avut o mulțime de momente memorabile pe care le voi aminti pentru totdeauna”, a mai spus Charles Leclerc.

Mai sunt şasecurse până la finalul acestui sezon de Formula 1. Bătălia pentru titlul mondial la pilotţi pare să se dea între primii trei piloţi clasaţi. Max Verstappen conduce clasamentul cu 331 de puncte, doar că nu a mai avut o victorie din Spania 2024. Pe locul 2 se regăseşte Lando Norris cu 279 de puncte, fiind urmat de Charles Leclerc cu 245 de puncte.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:40

Italia – Belgia 2-2 și Anglia – Grecia 1-2! Spectacol în Nations League! Grecii au produs surpriza. Rezultatele serii

23:30

EXCLUSIVCe obiectiv şi-a setat Mircea Lucescu la echipa naţională! Mihai Stoichiţă a dezvăluit totul: „Sigur îl va îndeplini!”

23:05

Cine a fost Sir Stanley Matthews, primul câștigător al Balonului de Aur! Ce carieră a avut „Vrăjitorul Driblingurilor”

22:54

Erling Haaland a intrat în istorie, după ce a marcat pentru Norvegia! Recordul uriaş stabilit, la doar 24 de ani

22:19

Înfrângere categorică pentru Dinamo, în Liga Campionilor! „Dulăii” nu au avut nicio şansă în faţa lui Veszprem

22:05

Primele imagini cu „tricolorii” în Cipru: „Kalispera!” Mesajul transmis de Răzvan Burleanu pentru fani

1 Scoţienii anunţă o mare „durere de cap” cauzată de revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers 2 Grecia este în stare de șoc, după ce George Baldock a murit la 31 de ani! Trupul său, găsit în piscina casei 3 Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă 4 NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek 5 „Este la fel de fals ca dinții lui!” Jurgen Klopp, desființat în Germania după ce a revenit în fotbal și a semnat cu Red Bull 6 VideoUltimele imagini cu George Baldock în viaţă. Regretatul fotbalist a jucat în derby-ul Panathinaikos – Olympiacos
Citește și