Închide meniul

Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari. Salariu impresionant pentru pilotul din Formula 1

Alex Ioniță Publicat: 7 august 2023, 10:56

Reclamă
Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari. Salariu impresionant pentru pilotul din Formula 1

Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari

Charles Leclerc / Profimedia

Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari. Pilotul a decis să rămână alături de actuala echipă până la finalul sezonului din 2026, dar chiar și atunci va avea o opțiune de prelungire pe încă 3 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul din Monaco s-a alăturat celor de la Ferrari în anul 2019. La momentul respectiv l-a înlocuit pe campionul mondial din anul 2007, Kimi Raikkonen. Acum, acesta a hotărât să rămână la Ferrari până cel puțin în anul 2026.

Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari. Cât va câștiga pilotul

Potrivit informațiilor oferite de sportune.20minutes.fr, pilotul a fost de acord să își prelungească actuala înțelegere, care expira în 2024, pentru cel puțin încă două sezoane. Totuși, acesta are opțiunea de prelungire a actualei înțelegeri pe încă 3 ani și ar putea încasa o sumă impresionantă.

Monegascul a devenit astfel unul dintre cei mai bine plătiți piloți din Formula 1. Acesta ar urma să încaseze, în cazul în care își va prelungi contractul până în 2029, suma de 185 de milioane de euro. De asemenea, pe lângă salariu, acesta ar urma să încaseze suma de 50 de milioane de euro, sub formă de bonusuri.

Înțelegerea acestuia ar urma, în cazul prelungirii, să devină cea mai lungă din Formula 1. Până în momentul de față, cel mai lung contract este deținut de pilotul olandez Max Verstappen, care a semnat până în anul 2028 cu Red Bull Racing.

Reclamă

Charles Leclerc, fascinat de cei mai tari puşti ai României din karting

„Ce victorie pentru pilotul român!”, a fost reacţia comentatorului în momentul în care Bogdan Cristofor a trecut linia de sosire.

Bogdan Cristofor a câştigat Liga Campionilor din karting, acasă la campioana din fotbalul italian, Napoli. Românul a fost felicitat şi de pilotul Ferrari, Charles Leclerc.

„Bună, Bogdan. Ştiu că eşti prieten bun cu vărul meu, Andrea, şi îţi urez mult noroc!”, i-a transmis Charles Leclerc.

Reclamă 4 / 0/3

La o altă clasa, fratele lui Bogdan, David Cristofor, a ieşit şi el pe primul loc. Celor doi mici campioni români li s-a cântat imnul în Italia.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei

El a reuşit să preia conducerea cursei în turul 17 şi a rămas apoi în frunte până la final, obţinând a 45-a victorie din cariera sa în Marele Circ, potrivit agerpres.ro.

Verstappen (25 ani), campionul mondial din ultimele două sezoane, l-a devansat cu peste 22 de secunde pe mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull Racing. Poziţia a treia a fost ocupată de monegascul Carles Leclerc (Ferrari).

Pilotul olandez reuşeşte astfel „dubla” la Spa-Francorchamps, după ce s-a impus sâmbătă în cursa de sprint găzduită de circuitul belgian.

Cu zece Grand Prix-uri câştigate în 2023, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului piloţilor, făcut încă un pas către al treilea său titlu mondial consecutiv.

Clasamentul Marelui Premiu al Belgiei (44 de tururi, 308,052 km):

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 1h 22:30.450
2. Sergio Perez (Mexic/Red Bull) +22.305
3. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) +32.259
4. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) +49.671
5. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin) +56.184
6. George Russell (Marea Britanie/Mercedes) + 63.101
7. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren) +73.719
8. Esteban Ocon (Franţa/Alpine) +74.719
9. Lance Stroll (Canada/Aston Martin) +79.340
10. Yuki Tsunoda (Japonia/Alpha Tauri) + 80.221

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” Vezi toate știrile
Citește și