Închide meniul

Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei! Max Verstappen, pe şase

Viviana Moraru Publicat: 28 iulie 2023, 20:31

Reclamă
Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei! Max Verstappen, pe şase

Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei

Charles Leclerc, în timpul calificărilor Marelui Premiu al Belgiei/ Profimedia

Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei. Pilotul celor de la Ferrari va fi urmat pe grila de start de către Sergio Perez, pilotul celor de la Red Bull Racing.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sesiunea de calificări de vineri, de pe circuitul Spa-Francorchamps, a fost afectată de ploaie, ploaie care de altfel şi-a pus amprenta şi asupra sesiunilor de antrenamente.

Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), liderul campionatului mondial, a reuşit vineri cel mai bun timp în calificări, dar nu va porni duminică decât pe poziţia a 6-a a grilei de start, după ce a primit o penalizare de cinci locuri din cauza unei schimbări a cutiei de viteze peste cota autorizată, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Această sancţiune nu se va aplica la startul cursei de sprint de sâmbătă. Anul trecut, olandezul s-a impus în Belgia după ce pornise de pe poziţia a 14-a a grilei de start, din cauza unei sancţiuni.

MP al Belgiei, al 12-a din acest sezon, este a treia manşă din acest an (după Azerbaidjan în aprilie şi Austria la începutul lunii iulie) care oferă un format de sprint, ce modifică desfăşurarea weekendului, notează agerpres.ro.

Reclamă

Piloţii parcurg vineri o singură sesiune de antrenamente libere, urmată de o primă sesiune de calificări, ce stabileşte grila de start pentru MP de duminică.

Sâmbăta va fi dedicată sprintului. Piloţii vor ieşi pe pistă la 13:00 (ora României) pentru o a doua sesiune de calificări (numită „Sprint Shootout”), similară cu cea de vineri, dar mai scurtă, care va determina ordinea de plecare pentru cursa de sprint ce va avea loc de la 17:30 (ora României).

Verstappen are 281 de puncte şi este lider detaşat în clasamentul piloţilor, cu 110 puncte mai mult decât coechipierul său mexican Sergio Perez.

Reclamă 4 / 0/3

Max Verstappen, penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen a fost penalizat cu 5 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei. Dublul campion mondial şi liderul clasamentului piloţilor din Formula 1 nu va pleca din prima linie a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps în cursa de duminică.

Pilotul celor de la Red Bull îşi schimbă cutia de viteze pentru a cincea oară în acest sezon, potrivit skysports.com, în condiţiile în care regulamentul le permite piloţilor să îşi schimbe cutia de viteze de patru ori, înainte de a fi penalizaţi.

Weekend-ul de la Spa-Francorchamps este unul dintre cele şase weekend-uri în care vom avea etapă de sprint, astfel că vineri după-amiază vom avea parte de calificările pentru cursa de duminică.

În schimb, Verstappen poate pleca de pe prima poziţie în cursa de sprint de sâmbătă, în cazul în care va obţine cel mai bun timp în shootout

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:43 Mircea Lucescu poate reveni la Dinamo Kiev! Anunțul care îi dă peste cap planurile lui Dan Șucu 19:07 Tudorel Stoica, dezvăluiri despre Valentin Ceauşescu! Ce le-a spus despre blaturi jucătorilor care au cucerit Cupa Campionilor! 18:58 „Monstrul s-a întors” Thiago Silva s-a despărțit de Chelsea și a semnat cu Fluminense! Revenire de senzație în fotbalul brazilian 18:22 Adrian Bumbescu, „săgeţi” către Gigi Becali şi FCSB la petrecerea Stelei din 1986: „Se laudă cu al 27-lea titlu, nu e” 17:59 Jaqueline Cristian a ratat tabloul principal al turneului de la Roma! A fost învinsă în ultima rundă de calificări 17:28 „Voi discuta și cu alt club!” Dani Coman nu s-a înțeles încă cu CFR Cluj! Anunțul care îi dă fiori lui Neluțu Varga 17:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 7 mai 2024 17:18 FotoValentin Ceaușescu, apariție de senzație la petrecerea generației „Steaua 1986”. Cum a ajuns să arate la 76 de ani 17:09 FotoRivalele celebre ale Simonei Halep s-au întâlnit la Met Gala! Reacţia surprinzătoare a Mariei Sharapova: „Unde e Serena?” 16:31 După ce a ratat transferul lui Rafa Mujica, Gigi Becali a renunţat la un alt atacant cu cifre extraordinare! Vezi toate știrile
Citește și