Închide meniul
VIDEO

George Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris

Alex Ioniță Publicat: 30 iunie 2024, 17:25

Reclamă
George Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris

George Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris

Profimedia

George Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris. Aceasta a fost a două cursă carieră pe care Russell a câştigat-o, după Marele Premiu al Braziliei, în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Max Verstappen a condus mare parte din cursă, însă accidentul cu Norris a răsturnat totul. Cei doi au fost nevoiţi să intre la boxe după ce s-au atins, iar Russel a profitat şi a câştigat cursa.

Cursa din Austria a fost una foarte disputată, duelul principal fiind cel dintre Max Verstappen şi Lando Norris. Olandezul l-a depăşit pe Norris în turul 59, dar acesta nu a renuţat la luptă. Duelul dintre cei doi nu s-a încheiat, Norris a rulat în plasa lui Max, iar în turul 64  a avut loc un incident pentru care se face vinovat pilotul olandez. Maşinile celor doi s-a lovit, Verstappen a avut roata stânga spate distrusă în timp ce Norris a avut probleme cu direcţia monopostului şi o pană pe dreapta spate.

Pe primul loc a trecut George Russell, Lando Norris a fost nevoit să abandoneze, iar Max a reintrat în luptă. Însă George Russell (McLaren) s-a impus, urmat de australianul Oscar Piastri (McLaren) şi de spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), care a încheiat podiumul. Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a terminat pe patru, în timp ce Max Verstappen (Red Bull) a fost al cincilea.

George Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris

Update turul 71:  FINAL DE CURSĂ! George Russell s-a impus în Marele Premiu al Austriei. Acesta a fost urmat de Oscar Piastri şi de Carlos Sainz.

Reclamă
Reclamă 4

Update turul 68: Max Verstappen a fost penalizat cu 10 secunde după incidentul cu Norris.

Update turul 64: Norris l-a atins pe Verstappen, iar cei doi piloţi au au făcut pană. Norris a fost penalizat cu 5 secunde. Nebunie totală în Marele Premiu de Formula 1 al Austriei.

Reclamă

Update turul 63: Un nou duel între Max Verstappen şi Lando Norris! Verstappen se apără incredibil în faţa lui Norris.

Update turul 59: Lando Norris l-a depăşit pe Max Verstappen, dar pilotul de la McLaren a depăşit limitele circuitului. Acesta i-a cedat primul loc olandezului pentru a nu fi penalizat.

Update turul 55: Duel încins pentru prima poziţie! Norris e la mai puţin de o secundă în spatele lui Verstappen.

Update turul 52: Max Versttapen şi Lando Norris au intrat la boxe. Pilotul Red Bull a stat peste 6 secunde la boxe, în timp ce Lando Norris a avut nevoie de mai puţin de 3 secunde pentru a schimba.

Update turul 41: Luptă fantastică între Pierre Gasly şi Sebastian Ocon pentru locul 8. Gasly a avut câştig de cauză.

Update Turul 26: Max Verstappen continuă să fie lider, urmat de Lando Norrsi şi de George Russel. Hamilton, penalizat cu 5 secunde. Verstappen este şi el anchetat pentru un incident pe linia boxelor cu Lando Norris.

Turul 8: Oscar Piastri l-a depăşit fantastic pe Sergio Perez. Spectacol total la Marele Premiu al Austriei! Duel încins între Carlos Sainz şi Lewis Hamilton.

Update 16:02: Start în Marele Premiu al Austriei. Max Verstappen a plecat excelent din pole-position.

Update 15:45: Piloţii sunt pregătiţi pentru Marele Premiu al Austriei.

Update 18:10: Acesta este motivul pentru care timpul lui Oscar Piastri a fost şters.

Update 18:07: Aceasta este ordinea în care vor pleca piloţii în cursa de duminică.

Update 18:00: Max Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Austriei. Pilotul Red Bull a înregistrat cel mai bun timp în Q3, 1:04:314. Olandezul va fi urmat de cei doi piloţi de Lando Norris de la McLaren şi George Russell de la Mercedes, după ce timpul lui Oscar Piastri a fost şters. Australianul a depăşit limitele circuitului în virajul 6.

Update 17:50: Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot în Q2. Cei cinci piloţi eliminaţi după a doua sesiune sunt Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Yuki Tsunoda şi Fernando Alonso.

Update 17:23: Aceştia sunt timpii din prima sesiune de calificări.

Update 17:20: Carlos Sainz a fost cel mai rapid pilot în Q1. Piloţii eliminaţi după prima sesiune de calificare sunt Alexander Albon, Lance Stroll, Valtteri Bottas, Logan Sargeant şi Zhou Guanyu.

Update 17:00: A început prima sesiune de calificări din Austria.

Update 16:45: Calificările Marelui Premiu al Austriei vor începe în curând.

UPDATE 13:34: Max Verstappen a câștigat cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei!

UPDATE 13:00: A început cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei!

Dezamăgirea din califcări a fost Charles Leclerc, care s-a clasat pe locul al 10-lea. Totuși, de notat este faptul că pilotul de la Ferrari a ieșit târziu pe circuit și nu a mai avut timp pentru a completa un tur cronometrat.

Iată grila de start pentru cursa de sprint:

Marele Premiu al Austriei a debutat vineri cu o singură sesiune de antrenamente. După cursa de sprint, care este programată sâmbătă, de la ora 13:00, vor urma calificările pentru marea cursă, în aceași zi, de la ora 16:45.

Așa cum a fost menționat și anterior, marea cursă va avea loc duminică, de la ora 15:45.

Iată programul zilelor de sâmbătă și duminică, din Marele Premiu al Austriei:

Formula 1™, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. 24 de curse de Formula 1 vor fi în 2024 în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:56 30 iun.

Se cunosc primele două sferturi de la EURO 2024. Spania – Germania este meciul „şoc”! Tabloul înainte de România – Olanda

23:50 30 iun.

Spania – Georgia 4-1. Ibericii au revenit spectaculos şi sunt în sferturi la EURO 2024. Îi aşteaptă duelul „de foc” cu Germania

23:38 30 iun.

Memphis Depay, înainte de România – Olanda: „Trebuie să facem mai mult! Cu Austria am jucat cel mai bine!”

23:27 30 iun.

Lamine Yamal, un nou record fabulos la EURO 2024. Performanţa unică realizată în partida cu Georgia

22:56 30 iun.

Controversă URIAŞĂ la golul marcat de Rodri! Arbitrul l-a validat, deşi Morata era în poziţie de ofsaid şi pe direcţia şutului

22:43 30 iun.

Cămătaru, cuvinte uriaşe despre România în presa din Olanda: „Poporul român este în spatele echipei! Jucăm în 12 jucători!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și