Închide meniul

Daniel Ricciardo revine pe grila din Formula 1! Australianul va pilota monopostul AlphaTauri

Alex Masgras Publicat: 11 iulie 2023, 19:34

Reclamă
Daniel Ricciardo revine pe grila din Formula 1! Australianul va pilota monopostul AlphaTauri

Daniel Ricciardo revine pe grila din Formula 1

Daniel Ricciardo / Profimedia

Daniel Ricciardo revine pe grila din Formula 1! Pilotul australian îl va înlocui pe Nyck de Vries şi va pilota alături de Yuki Tsunoda pentru cei de la AlphaTauri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Australianul este şi al treilea pilot al celor de la Red Bull în sezonul 2023, după ce a rămas fără loc pe grilă la finalul sezonului trecut, după ce s-a despărţit de McLaren.

Daniel Ricciardo revine pe grila din Formula 1! Australianul va pilota monopostul AlphaTauri

După un început sub aşteptări, AlphaTauri a luat decizia de a îl înlocui pe Nyck De Vries cu Daniel Ricciardo. Fără punct în primele 10 etape ale sezonului, Nyck de Vries ocupă ultimul loc în clasamentul piloţilor. Cea mai bună clasare a sa în acest sezon a fost locul 12 la Monte Carlo. Singurul pilot care se mai află în situaţia sa, fără să puncteze în acest sezon, este Logan Sargeant.

Singurele puncte obţinute de acesta au venit anul trecut, atunci când a participat în Marele Premiu al Italiei pentru Williams, după ce Alexander Albon a fost nevoit să se opereze de apendicită.

„Suntem încântaţi să îl avem pe Daniel înapoi în echipa noastră. Nu există dubii în privinţa calităţilor sale. El ştie deja foarte mulţi oameni din echipă, aşa că integrarea lui va fi uşoară şi directă. Echipa va profita din plin de experienţa sa şi de faptul că a câştigat 8 curse în Formula 1”, a declarat Franz Tost, şeful celor de la AlphaTauri, potrivit formula1.com.

Reclamă

Daniel Ricciardo a câştigat 8 curse în Formula 1

De 8 ori câştigător de Grand Prix, Daniel Ricciardo revine în acţiune în Marele Circ. Australianul revine practic la echipa pentru care a pilotat în sezoanele 2012 şi 2013, pe vremea când se numea Toro Rosso. În 2014, el a fost promovat la Red Bull, acolo unde a câştigat 7 curse.

În 2019, Ricciardo a ajuns la Renault, după care a semnat cu McLaren în 2021, echipă la care a obţinut a opta victorie în Formula 1, atunci când s-a impus la Monza, în Marele Premiu al Italiei din 2020.

Reclamă 4 / 0/3

Pilotul australian de 34 de ani va pilota pentru AlphaTauri în Marele Premiu al Ungariei care se va desfăşura în perioada 21-23 iulie. Pe circuitul de la Hungaroring, Ricciardo a obţinut a doua sa victorie în Formula 1, în 2014.

De asemenea, Ricciardo a luat parte zilele acestea la testele de la Silverstone. Australianul a pilotat monopostul celor de la Red Bull. Mai exact, Ricciardo a pilotat monopostul fostului coechipier Max Verstappen, dublu campion mondial şi lider în actualul sezon. Olandezul se află pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 256 de puncte, la 99 de puncte în faţa lui Sergio Perez, coechipierul său şi ocupantul locului 2. Verstappen a câştigat 8 din primele 10 curse ale sezonului.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:28 „Voi discuta și cu alt club!” Dani Coman nu s-a înțeles încă cu CFR Cluj! Anunțul care îi dă fiori lui Neluțu Varga 17:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 7 mai 2024 17:18 FotoValentin Ceaușescu, apariție de senzație la petrecerea generației „Steaua 1986”. Cum a ajuns să arate la 76 de ani 17:09 FotoRivalele celebre ale Simonei Halep s-au întâlnit la Met Gala! Reacţia surprinzătoare a Mariei Sharapova: „Unde e Serena?” 16:31 După ce a ratat transferul lui Rafa Mujica, Gigi Becali a renunţat la un alt atacant cu cifre extraordinare! 16:28 „Pot ajuta!” Mircea Lucescu, primul mesaj după întâlnirea cu Dan Șucu și George Copos! 16:12 „Are clauză de 5.000.000!” Gigi Becali îl poate pierde și pe Darius Olaru! Giovanni Becali a făcut anunțul 15:52 Connor Bedard, noua stea din NHL, va străluci la Campionatul Mondial de hochei (10-26 mai, AntenaPLAY) 15:34 PSG – Borussia Dortmund LIVE TEXT, ora 22:00. Prima finalistă a Ligii Campionilor se va stabili la Paris 15:15 Neluţu Varga a anunţat că CFR Cluj are un nou preşedinte: „Va avea puteri depline!” Lovitură de proporţii dată de ardeleni Vezi toate știrile
Citește și