Închide meniul

George Russel, după ce a pierdut locul 3 în faţa lui Fernando Alonso în MP al Arabiei Saudite: „Cred că trebuie să arătăm puţin bun-simţ”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 martie 2023, 16:41

George Russel, după ce a pierdut locul 3 în faţa lui Fernando Alonso în MP al Arabiei Saudite: „Cred că trebuie să arătăm puţin bun-simţ

George Russel, după ce a pierdut locul 3 în faţa lui Fernando Alonso

Profimedia

George Russel, după ce a pierdut locul 3 în faţa lui Fernando Alonso în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Formula 1 trebuie să dea dovadă de bun-simţ în aplicarea sancţiunilor acolo unde vizibilitatea este i problemă reală pentru piloţi, a opinat George Russell (Mercedes), care a fost promovat pe locul trei şi a revenit apoi pe patru în Marele Premiu al Arabiei Saudite de duminică, transmite Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca director al Asociaţiei Piloţilor de Grand Prix, Russell a comentat episodul în care Fernando Alonso a fost penalizat cu cinci secunde pentru o uşoară decalare laterală la poziţia de start de pe circuitul Jeddah. La finalul cursei, în care a fost al treilea, dublul campion mondial a fost penalizat cu încă zece secunde, pentru că un mecanic a atins spatele maşinii Aston Martin, dar aceasta a fost în final anulată. Russell, promovat provizoriu pe locul trei, a revenit în clasamentul final pe locul patru.

George Russel, după ce a pierdut locul 3 în faţa lui Fernando Alonso în MP al Arabiei Saudite

Esteban Ocon a colectat penalizări la prim cursă din Bahrain din aceleaşi motive şi s-a retras, după o altă sancţiune pentru depăşirea vitezei pe linia boxelor. În calificări la Jeddah, timpii de calificare au fost anulaţi după ce oneurile maşinilor au atins linia boxelor la intrare şi ieşire.

Simt că unele dintre aceste penalizări au mers puţin prea la extrem. Cred că trebuie să arătăm puţin bun-simţ. Cred că Alonso a fost puţin pe stânga la start, dar nu a câştigat nimic din asta. Probabil penalizarea de cinci secunde era prea mult. Şi apoi la oprirea lui la boxe, zece secunde de penalizare este preea extrem în acest caz din nou”, a opinat pilotul britanic, comform Agerpres.

Russell a adăugat că au existat discuţii în weekend-ul trecut şi ”toţi trebuie să ne unim şi să găsim o bază comună. Stăm atât de jos şi, pentru a avea o perspectivă, doar vedem probabil primii patru sau cinci inci ai pneului – deci nu poţi vedea pista în sine. Nu văd nici măcar linia galbenă, darămite liniile albe pentru determinarea poziţiei tale laterale. Este foarte, foarte greu deci de aceea cred că în acest sens trebuie să arătăm mai mult bun simţ”.

Reclamă

Sergio Perez (Red Bull), învingătorul de pe circuitul Jeddah, a fost de acord cu acest punct de vedere: ”Este bine că există reguli, dar în acelaşi timp, uneori ţine de noroc, să fiu sincer, cum te poziţionezi tu însuţi„.

FIA va clarifica mai mult aceste aspecte înaintea următoarei curse din Australia.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • George Russel, după ce a pierdut locul 3 în faţa lui Fernando Alonso în Marele Premiu al Arabiei Saudite
  • Ce a spus pilotul de la Mercedes

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și