Închide meniul

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Max Verstappen s-a clasat pe 2, după ce a plecat în cursă de pe 15

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 martie 2023, 22:31 / Actualizat: 20 martie 2023, 0:26

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Max Verstappen s-a clasat pe 2, după ce a plecat în cursă de pe 15

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite/ Profimedia

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Max Verstappen a încheiat pe locul doi, în spatele colegului de la Red Bull, după ce a făcut o cursă de urmărire fantastică . Olandezul a plecat de pe poziţia a 15-a, după ce a suferit probleme la monopost în calificările de sâmbătă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sergio Perez a obţinut astfel a cincea victorie din cariera sa, mexianul plecând şi din pole în a doua cursă a sezonului din Formula 1.

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Update: FIA a decis să anuleze sancţiunea lui Alonso, astfel că spaniolul a revenit pe locul al treilea, anunţă cei de la Mundo Deportivo.

Pe ultimul loc de podium s-a clasat George Russell, britanicul de la Mercedes, care a profitat de retrogradarea cu un loc a spaniolului Fernando Alonso (Aston Martin).

Sergio Perez, care are 33 de ani, a obţinut primul succes din acest an, cu timpul de 1 h 21:14.894, devansându-l cu 5.535 pe Max Verstappen, care pornise doar de pe poziţia a 15-a grilei de start. Olandezul, învingător în urmă cu două săptămâni în MP al Bahrainului, speră să cucerească pentru al treilea an consecutiv titlul.

Reclamă

Piloţii Red Bull au terminat pe primele două locuri în cele două curse din acest sezon. Este de menţionat, totodată, că Perez a reuşit să câştige cu Red Bull doar pe circuite stradale.

Veteranul Fernando Alonso, 41 de ani, sărbătorise podiumul cu numărul 100 din carieră, însă a fost penalizat 10 secunde şi a coborât o poziţie.

Reclamă 4 / 0/3

Celălalt pilot Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, a ocupat locul 5, înaintea celor doi concurenţi de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz şi monegascul Charles Leclerc. Acesta din urmă plecase de pe poziţia a 12-a, fiind penalizat cu zece locuri pe grila de start după înlocuirea unei componente electronice în timpul MP al Bahrainului.

Cel mai bun tur în cursă a fost obţinut de Max Verstappen, cu timpul de 1:31.906. Olandezul a obţinut această performanţă în chiar ultimul tur de cursă.

De asemenea, Lance Stroll şi Alexander Albon au abandonat cursa din Arabia Saudită, în turul 17, respectiv 28.

Verstappen este pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 44 de puncte, un singur punct mai mult decât Perez. Pe locul 3 este Alonso, 27 de puncte.

Verstappen a rămas in extremis pe primul loc în clasamentul piloţilor după ce a realizat cel mai bun timp în ultimul tur la Jeddah.

Cum arată clasamentele, după primele două curse ale sezonului:

Clasamentul piloţilor:
1. Max Verstappen (Olanda) 44 puncte
2.Sergio Perez (Mexic) 43
3. Fernando Alonso (Spania) 27
4. George Russell (Marea Britanie) 21
5. Carlos Sainz Jr (Spania) 20
6. Lewis Hamilton (Marea Britanie) 20
7. Lance Stroll (Canada) 8
8. Charles Leclerc (Monaco) 6
9. Valtteri Bottas (Finlanda) 4
10. Esteban Ocon (Franţa) 4

Clasamentul constructorilor:
1. Red Bull 87 puncte
2. Mercedes 41
3. Aston Martin-Mercedes 35
4. Ferrari 26
5. Alpine-Renault 8
6. Alfa Romeo 4
7. Haas-Ferrari 1
8. Williams-Mercedes 1
9. AlphaTauri-Red Bull 0
10. McLaren-Mercedes 0

Reclamă

Următoarea cursă va avea loc peste două săptămâni. Marele Premiu al Australiei va avea loc în weekend-ul 31 martie – 2 aprilie.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
Vezi toate știrile
Citește și