Închide meniul

Lewis Hamilton, dezvăluiri cutremurătoare despre copilăria sa: „Băieții mai mari aruncau cu banane în mine, a fost traumatizant!”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 24 ianuarie 2023, 14:12

Lewis Hamilton, dezvăluiri cutremurătoare despre copilăria sa: Băieții mai mari aruncau cu banane în mine, a fost traumatizant!”

Lewis Hamilton, reacţie fermă după ce Nelson Piquet a fost amendat pentru remarci rasiste

Lewis Hamilton, în cadrul unei conferințe / Profimedia

Lewis Hamilton, dezvăluiri cutremurătoare despre copilăria sa. Septuplul campion mondial din Formula 1 a povestit despre cea mai dificilă perioadă din viața lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Britanicul a fost abuzat rasial în copilărie, fiind unul dintre puținii copii de culoare din școala unde invăța.

Lewis Hamilton, dezvăluiri cutremurătoare despre copilăria sa: „Băieții mai mari aruncau cu banane în mine, a fost traumatizant!”

Deși este recunoscut drept unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formulei 1, Lewis Hamilton a avut de parcurs un traseu extrem de dificil. Pilotul a recunoscut că a fost victima rasismului încă de când avea 6 ani.

„Am început să fiu hărţuit când aveam şase ani. În şcoala mea, am fost unul dintre cei trei copii de culoare şi băieţii mai mari și mai puternici mă hărţuiau foarte des. Au fost bătăi tot timpul, se arunca cu banane în mine și oamenii mă abuzau din cauza culorii pielii mele. A fost traumatizant.

Nu ştiam care este locul meu, pentru mine a fost foarte greu. Dar nici nu îmi doream să vin acasă şi să le spun părinţilor mei că acei copii mă hărțuiaiu. Nu am vrut ca tata să creadă că nu sunt puternic”, a declarat Lewis Hamilton, potrivit BBC.

Reclamă

Lewis Hamilton este singurul pilot de culoare din istoria Formulei 1. Britanicul este cel mai titrat pilot din istoria competiției, fiind de 7 ori încoronat campion mondial. Pilotul de la Mercedes are 103 victorii și 103 pole-position-uri în cele 310 curse la care a luat startul.

Lewis Hamilton are și o organizație fondată pentru a-i ajuta pe tinerii piloți de culoare să aibă parte de un parcurs mult mai ușor în lumea sporturilor cu motor decât a avut el.

Cursa Campionilor e pe 28 şi 29 ianuarie, LIVE în AntenaPLAY. Vettel, Mick Schumacher sau Sebastien Loeb fac spectacol pe zăpadă şi gheaţă

Cursa Campionilor e pe 28 şi 29 ianuarie, LIVE în AntenaPLAY. Competiţia se desfăşoară în Suedia, pe zăpada şi gheaţa de la Pite Havsbad, chiar pe Marea Baltică îngheţată. Nume uriaşe vor fi prezente, precum Sebastian Vettel, Sebastien Loeb sau Mika Hakkinen.

Reclamă 4 / 0/3

Competiţia este văzută ca un festival de motorsport, cu o istorie care începe din 1988. La întrecere iau parte piloţi de Formula 1, Formula 2, IndyCar, Le Mans, W Series, World Rally, World Rallycross, Nitro Rallycross şi X-Games.

Competiţia este împărţită în două zile, prima având o întrecere pe echipe, pe ţări, iar a doua venind cu proba individuală. Toţi piloţii vor beneficia de acelaşi model de bolid, diferenţa fiind făcută doar de skillurile sportivilor.

Printre numele răsunătoare pe care le poţi vedea în AntenaPLAY se numără Sebastian Loeb, Sebastian Vettel, Mick Schumacher, David Coulthard, Mika Hakkinen, Valterri Bottas, Tom Kristensen sau Johan Kristoffersson.

Cum arată echipele de la Cursa Campionilor

  • Germania – Sebastian Vettel şi Mick Schumacher
  • Finlanda – Mika Hakkinen şi Valtteri Bottas
  • Norvegia – Oliver Solberg şi Petter Solberg
  • Suedia – Johan Kristoffersson şi Felix Rosenqvist
  • Marea Britanie – Jamie Chadwick şi David Coulthard
  • America Latină – Felipe Drugovich + un pilot ce va fi anunţat
  • Statele Unite: Tanner Foust şi Travis Pastrana
  • Franţa: Sebastian Loeb şi Adrien Tambay

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și