Închide meniul
BREAKING NEWS

Marele Premiu al Rusiei, anulat după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina! Anunţul FIA

Cosmin Cioboată Publicat: 25 februarie 2022, 14:39

Marele Premiu al Rusiei, anulat după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina! Anunţul FIA

Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull Racing

Profimedia

  • Marele Premiu al Rusiei a fost anulat
  • Anunțul FIA, după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina

Rusia a început războiul în Ucraina, iar urmările continuă să curgă, inclusiv în lumea sportului. După ce UEFA a mutat finala UEFA Champions League de la Sankt Petersburg la Paris, a venit rândul conducătorilor din Formula 1 să „taxeze” decizia lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Premiu al Rusiei, anulat după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina! Anunţul FIA

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat astăzi că Marele Premiu al Rusiei, din septembrie, va fi anulat.

„Campionatul mondial de Formula 1, organizat de FIA, vizitează țări din întrega lume, care au o viziune pozitivă asupra unității oamenilor și a națiunilor. Urmărim cu tristețe și șoc desfășurarea evenimentelor din Ucraina și ne dorim o soluționare rapidă și pașnică a situației din prezent.

Reclamă

Joi seară, Formula 1, FIA și echipele au discutat poziția sportului nostru și, luând în calcul şi punctul de vedere al părților interesate, s-a ajuns la concluzia că este imposibil ca Marele Premiu al Rusiei să se desfășoare în circumstanțele curente.”, au transmis conducătorii FIA.

Reclamă

Marele Premiu al Rusiei din acest sezon era programat pentru 23-25 septembrie.

Citește și:

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Finala Champions League se va disputa la Paris

Comitetul executiv al UEFA a anunţat că finala Ligii Campionilor, care este programată pe 28 mai, să se joace în capitala Franţei. Decizia a luat prin surprindere pe toată lumea. Cele mai importante publicaţii de pe continent anunţaseră că, cel mai probabil, lupta pentru trofeu se va da pe Wembley.

Stade de France este arena care va găzdui finala Champions League 2022. Chelsea este deţinătoarea trofeului.

Reclamă 4 / 0/3

Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. A decis să mute finala Ligii Campionilor UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00„, a transmis UEFA.

S-a decis şi ca echipele din Ucraina şi Rusia, rămase în competiţiile UEFA, să îşi dispute meciurile pe terenuri neutre.

UEFA dorește să-și exprime mulțumirile și aprecierea președintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc al cluburilor europene de fotbal în Franța, într-un moment de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părți interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite, distrugeri și strămutare.

La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale din Rusia și Ucraina, care concurează în competițiile UEFA, să fie obligate să joace meciurile de acasă în locaţii neutre, până la o nouă notificare.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să rămână în așteptare pentru a convoca noi reuniuni extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația de drept și de fapt pe măsură ce evoluează și pentru a adopta decizii suplimentare, dacă este necesar„, anunţase UEFA în cadrul aceluiaşi comunicat.

 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024