Închide meniul

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 17 mai 2023, 15:37

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Imagini de pe circuitul de la Imola / Profimedia Images

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat! Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, a şasea etapă de Formula 1 a sezonului, care urma să se desfăşoare de vineri până duminică pe circuitul de la Imola, nu va avea loc în acest weekend din cauza inundaţiilor care au provocat cel puţin cinci morţi în această regiune din Italia, au anunţat miercuri organizatorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În urma discuţiilor dintre Formula 1, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, autorităţile competente, inclusiv miniştrii în cauză, preşedintele Auto Clubului italian, preşedintele regiunii Emilia Romagna, primarul oraşului şi promotorul, s-a luat decizia ca Marele Premiu să nu aibă loc la Imola”, se arată într-un comunicat al Formula One, fără a preciza dacă această cursă va fi reprogramată până la sfârşitul sezonului.

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, anulat

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini a propus miercuri anularea Marelui Premiu de la Imola, motivând solicitarea sa prin faptul că este nevoie de un efort total pentru a lupta împotriva inundaţiilor şi o aglomerare de vizitatori şi maşini spre circuit în acest weekend ar trebui evitată. Oficialul italian s-a aflat în contact cu autorităţile locale, organizatorii cursei de Formula 1, ca parte a responsabilităţilor sale de ministru al infrastructurii şi transportului.

Regiunea nordică Emilia Romagna, unde este situat circuitul de la Imola, s-a confruntat cu ploi torenţiale şi inundaţii în zilele trecute.

Boxele de la circuit au fost evacuate marţi, ca măsură de precauţie, iar Formula One a avertizat miercuri pe toată lumea să stea departe de circuit, ceea ce a dus la o întârziere a pregătirilor pentru cursă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
Vezi toate știrile
Citește și