Închide meniul

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Charles Leclerc, trădat din nou de Ferrari! Început de vis pentru olandezul de la Red Bull

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 5 martie 2023, 18:37

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Charles Leclerc, trădat din nou de Ferrari! Început de vis pentru olandezul de la Red Bull

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului

Max Verstappen, Bahrain 2023 / Profimedia

Max Verstappen a câștigat fără niciun fel de problemă Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a sezonului 2023 în Formula 1. Olandezul a dominat încă de la start ostilitățile și nu a avut rival, Red Bull fiind clar cel mai rapid monopost în debutul de sezon. Charles Leclerc a fost din nou trădat de fiabilitatea monopostului Ferrari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Următorul Mare Premiu din Formula 1 va avea loc în weekend-ul 17-19 martie, pe circuitul din Jeddah, Arabia Saudită.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului

Max Verstappen a avut un start foarte bun și și-a menținut poziția de lider în începutul cursei. Charles Leclerc a trecut chiar la start de Sergio Perez și s-a instalat în poziția secundă, în timp ce ambii piloți de la Mercedes l-au depășit pe Fernando Alonso.

Din acel moment, olandezul de la Red Bull a controlat cursa fără niciun fel de problemă, a pus un avans uriaș față de Charles Leclerc și a câștigat prima cursa a sezonului 2023 de Formula 1. Charles Leclerc s-a menținut jumătate de cursă pe locul secund, însă a fost depășit de Sergio Perez pe al doilea stint, atunci când mexicanul avea pneuri soft, iar monegascul pneuri hard.

În perioada de mijloc a cursei, Fernando Alonso s-a descurcat și el excelent și a reușit să treacă atât de George Russell, cât și de Lewis Hamilton, piloții de la Mercedes. Spaniolul a trecut extraordinar de campionul britanic. De altfel, monopostul Aston Martin a arătat foarte bine în Bahrain și este așteptat să fie un oponent redutabil pentru constructorul german în acest sezon.

Reclamă

În ultima parte a cursei, Charles Leclerc a fost din nou trădat de monopostul Ferrari. După problemele de fiabilitate avute în Bahrain în 2019, monegascul a fost nevoit să abandoneze încă o dată, deși reușise o cursă foarte bună până în acel punct.

După abandonul lui Leclerc, Carlos Sainz s-a regăsit pe poziția a treia, însă a fost atacat imediat de Fernando Alonso. Spaniolul de la Ferrari nu s-a putut apăra prea mult timp în fața compatriotului de la Aston Martin, iar Fernando Alonso a încheiat pe podium prima cursă a sezonului.

Reclamă 4 / 0/3

Marele Premiu al Bahrainului, TOP 10

  1. Max Verstappen
  2. Sergio Perez
  3. Fernando Alonso
  4. Carlos Sainz
  5. Lewis Hamilton
  6. Lance Stroll
  7. George Russell
  8. Valtteri Bottas
  9. Pierre Gasly
  10. Alexander Albon

Max Verstappen a obținut pole position-ul în Marele Premiu al Bahrainului! Start de senzație pentru Red Bull în noul sezon de Formula 1

Max Verstappen a obținut pole position-ul în Marele Premiu al Bahrainului! Start de senzație pentru Red Bull în noul sezon de Formula 1. Alături de olandez în prima linie se va afla Sergio Perez, colegul său de la echipa austriacă.

Max Verstappen nu a avut niciun fel de problemă în prima sesiune de calificare din 2023. Dublul campion mondial a fost de departe cel mai rapid pilot de pe circuit și și-a adjudecat primul pole position al sezonului, oprind cronometrul la 1:29.708. Este o îmbunătățire față de sezonul 2022, atunci Charles Leclerc obținea pole position-ul cu un timp de 1:30.558.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! Vezi toate știrile
Citește și