Închide meniul

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Belgiei, după ce a plecat de pe poziția a 14-a! Dublă de vis pentru Red Bull. Lewis Hamilton a abandonat în primul tur

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 august 2022, 18:24

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Belgiei, după ce a plecat de pe poziția a 14-a! Dublă de vis pentru Red Bull. Lewis Hamilton a abandonat în primul tur

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Belgiei

Max Verstappen este liderul mondial din Formula 1/ Profimedia

Max Verstappen (Red Bull), deţinătorul titlului şi lider al clasamentului piloţilor din Formula 1, a câştigat Marele Premiu al Belgiei, după ce plecase de pe poziţia a 14-a a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul a fost urmat pe podium de coechipierul său mexican Sergio Perez şi de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), plecat din pole position.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Belgiei, după ce a plecat de pe poziția a 14-a

Verstappen a fost cronometrat în 1 h 25 min 52 sec 894/1000, fiind mai rapid cu 17.841 decât Perez şi cu 26.886 decât Sainz, potrivit agerpres.ro.

Pe locul 4 a fost britanicul George Russell (Mercedes), iar monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat pe poziţia a 5-a, cu un loc înaintea spaniolului Fernado Alonso (Alpine).

Max Verstappen reuşise cel mai bun timp din calificări, însă în cele din urmă a plecat de pe poziţia a 14-a, fiind penalizat pentru schimbarea unor piese mecanice dincolo de cotele autorizate. Charles Leclerc a fost penalizat la rândul său şi a plecat de pe poziţia a 15-a.

Reclamă

Verstappen are 9 victorii în 14 etape din actualul sezon, trei dintre aceste succese fiind consecutive, şi a obţinut şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur de cursă.

Verstappen domină Formula 1: olandezul a ajuns la 29 de victorii în carieră

El s-a impus într-o manieră asemănătoare în urmă cu patru săptămâni în Marele Premiu al Ungariei, când pornise de pe poziţia a 10-a a grilei de start. Olandezul are 29 de victorii în cariera sa, la numai 24 de ani.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de şapte ori campion mondial, a abandonat încă din primul tur după un acroşaj cu Fernando Alonso.

Reclamă 4 / 0/3

Verstappen şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, având 284 de puncte, 93 de puncte mai mult decât Perez, care a făcut rocada cu Leclerc, aflat la 98 de puncte de olandez.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Olandei, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare la Zandvoort.

Lewis Hamilton, umilit de Fernando Alonso în Marele Premiu al Belgiei: „Ce idiot!”

Lewis Hamilton a fost umilit de Fernando Alonso în timpul Marelui Premiu al Belgiei, după ce pilotul Mercedes a intrat în monopostul spaniolului în primul tur al cursei. Pilotul Alpine a răbufnit la adresa britanicului în timpul conversației radio cu echipa sa.

În turul 1 al Marelui Premiu din Belgia, Hamilton a încercat să-l depășească prin exterior pe Alonso, însă deznodământul a fost dezastruos pentru pilotul britanic.

Fernando Alonso nu l-a putut evita pe Lewis Hamilton și a intrat în monopostul pilotului Mercedes, aruncându-l de pe pistă.

În urma accidentului, mașina lui Hamilton a fost grav avariată, iar britanicul a fost nevoit să abandoneze cursa.

Reclamă

Alonso a avut o criză de nervi după incidentul din primul tur și l-a făcut praf pe Hamilton, în timp ce vorbea furios cu oamenii din echipa sa, prin radio.

Ibericul a reproșat faptul că Lewis Hamilton i-a stricat debutul excelent de cursă. Alonso a tras o concluzie acidă, spunând că britanicul se descurcă numai în cursele în care pleacă din pole-position.

„Ce idiot! Am avut un mega-start, dar tipul ăsta știe doar să conducă și să înceapă cursa primul”, a „tunat” Fernando Alonso.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
Vezi toate știrile
Citește și