Închide meniul

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Italiei! Olandezul a scris istorie în Formula 1

Alex Ioniță Publicat: 3 septembrie 2023, 19:50

Reclamă
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Italiei! Olandezul a scris istorie în Formula 1

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Italiei

Max Verstappen, bucurie la finalul unei curse de Formula 1 / Profimedia

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Italiei. Pilotul nu a dezamăgit nici în această etapă a sezonului competițional din Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul a început cursa de la Monza de pe poziția a 2-a. Din pole-position a plecat Carlos Sainz, de la Ferrari. După acest succes, olanezul a doborât un record care era „în picioare” de 10 ani.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Italiei! Pilotul din Olanda a doborât recordul lui Sebastian Vettel

După succesul din Marele Premiu al Italiei, Max Verstappen a devenit pilotul cu cea mai lungă serie de victorii consecutive în „Marele Circ”. Acesta a legat nu mai puțin de 10 curse câștigate, până în momentul de față.

Chiar dacă a început cursa de pe poziția a 2-a, olandezul a reușit să îl depășească pe Carlos Sainz și să se impună la Monza. Pe locul al 2-lea s-a clasat coechipierul lui Verstappen, Sergio Perez.

Podiumul a fost completat de Carlos Sainz. Pe locul al 4-lea a terminat coechipierul acestuia, Charles Leclerc. Locurile 5 și 6 au fost ocupate de George Russel și Lewis Hamilton, de la Mercedes.

Reclamă

Următoarea etapă din sezonul de Formula 1 este în perioada 15-17 septembrie. Atunci va avea loc Marele Premiu din Singapore. În sezonul trecut cursa asiatică a fost câștigată de Sergio Perez. Atunci, coechipierul acestuia, Max Verstappen, a încheiat Marele Premiu doar pe poziția a 7-a, la 58,825 secunde de prima poziție.

Primii 10 piloți de la Marele Premiu al Italiei

1. Max Verstappen – Redbull Racing
2. Sergio Perez – Redbull Racing
3. Carlos Sainz – Ferrari
4. Charles Leclerc – Ferrari
5. George Russel – Mercedes
6. Lewis Hamilton – Mercedes
7. Alexander Albon – Williams
8. Lando Norris – McLaren
9. Fernando Alonso – Aston Martin
10. Valtteri Bottas – Alfa Romeo

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul piloților în Formula 1

1. Max Verstappen – Redbull Racing, 364 puncte
2. Sergio Perez – Redbull Racing, 219 puncte
3. Fernando Alonso – Aston Martin, 170 puncte
4. Lewis Hamilton – Mercedes, 164 puncte
5. Carlos Sainz – Ferrari, 117 puncte
6. Charles Leclerc – Ferrari, 111 puncte
7. George Russel – Mercedes, 109 puncte
8. Lando Norris – McLaren, 79 puncte
9. Lance Stroll – Aston Martin, 47 puncte
10. Pierre Gasly – Alpine, 37 puncte

Lewis Hamilton a semnat prelungirea contractului cu Mercedes

„Nu am fost niciodată mai înfometaţi. Am învăţat din fiecare victorie, dar şi din fiecare dezamăgire. Vom continua să luptăm, indiferent de provocare şi vom câştiga din nou. Sunt recunoscător că am această echipă, care m-a susţinut atât pe circuit, cât şi în afara lui”, a declarat Lewis Hamilton, după ce şi-a prelungit contractul cu Mercedes.

Pentru că şi-a prelungit contractul cu Mercedes, Lewis Hamilton va încasa 100 de milioane de lire sterline, potrivit telegraph.co.uk, adică peste 116 milioane de euro.

Lewis Hamilton a debutat în Formula 1 în 2007, la McLaren. În al doilea său sezon la McLaren, el a câştigat primul său titlu mondial. În 2013, britanicul a semnat cu Mercedes şi a cucerit alte şase titluri mondiale. În acest moment, el se află la egalitate cu Michael Schumacher, dar mulţi sunt de părere că titlul din 2021 câştigat de Max Verstappen, în ultima etapă de la Abu Dhabi, ar fi trebuit să fie câştigată de pilotul britanic.

George Russell, coechipierul lui Hamilton la Mercedes încă din 2022, şi-a prelungit şi el contractul cu nemţii până în 2025.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! 18:11 VIDEOParma – Cremonese 1-1 și Palermo – Ascoli 2-2 au fost în AntenaPLAY! Man și Mihăilă, spectacol total în Serie B 18:05 „Mihai Pintilii, antrenor cu acte în regulă la FCSB?” Mihai Stoica a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Elias Charalambous 17:41 Cole Palmer, cifre impresionante la Chelsea! La doar 21 de ani, a intrat în istoria Premier League 17:38 VIDEOValentin Mihăilă, gol după o cursă fabuloasă a lui Dennis Man în Parma – Cremonese! Românii fac spectacol total în Serie B 17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi Becali nu m-a lăsat!” 17:05 VIDEOFranco Vazquez a marcat un gol superb în Parma – Cremonese! Dennis Man și Valentin Mihăilă, martori la reușita spectaculoasă Vezi toate știrile
Citește și