Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei. Cum arată clasamentul general din Formula 1 după un nou succes al pilotului Red Bull

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 septembrie 2022, 18:25

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei. Cum arată clasamentul general din Formula 1 după un nou succes al pilotului Red Bull

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei

Max Verstappen, o nouă victorie în Formula 1 / Profimediaimages

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat Marele Premiu al Olandei din Formula 1. A fost a zecea victorie a sezonului pentru pilotul de 24 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plecat din pole position pe circuitul de la Zandvoort, Verstappen s-a impus cu un avans de 4,071 sec în faţa britanicului George Russell (Mercedes). „Regele din Zandvoort„, au titrat oficialii F1.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei la Formula 1

Pe poziţia a treia s-a clasat monegascul Charles Leclerc (Ferrari), cel care a încheiat la 10,929 sec de Verstappen. Pe poziţia a patra a încheiat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Reclamă

Nu a fost o cursă simplă, a trebuit să împingem mereu. VSC, Safety Car, am luat alegerile potrivite şi totul a funcționat foarte bine„, a transmis Versappen, după ce a câştigat Marele Premiu al Olandei, pentru formula1.com.

Max Verstappen conduce şi în ierarhia generală a piloţilor, cu 284 de puncte, fiind urmat în clasament de mexicanul Sergio Perez, colegul său de la Red Bull Racing, cu 191 puncte şi monegascul Charles Leclerc (Ferrari), cu 186 de puncte.

Spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) se află pe locul 4 (171 puncte), în timp ce Lewis Hamilton ocupă poziţia a şasea (146 puncte). Următorul Grand Prix al Formulei 1 este cel al Italiei, de la Monza, programat să se desfăşoare duminică, 11 septembrie, anunţă news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Belgiei, după ce a plecat de pe poziția a 14-a

La finalul lunii august, Max Verstappen (Red Bull), deţinătorul titlului şi lider al clasamentului piloţilor din Formula 1, a câştigat Marele Premiu al Belgiei, după ce plecase de pe poziţia a 14-a a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Olandezul a fost urmat pe podium de coechipierul său mexican Sergio Perez şi de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), plecat din pole position.

Verstappen a fost cronometrat în 1 h 25 min 52 sec 894/1000, fiind mai rapid cu 17.841 decât Perez şi cu 26.886 decât Sainz.

Pe locul 4 a fost britanicul George Russell (Mercedes), iar monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat pe poziţia a 5-a, cu un loc înaintea spaniolului Fernado Alonso (Alpine).

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și