Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo. Serena Williams, moment special la finalul cursei

Reclamă

Antena Sport Publicat: 23 mai 2021, 18:16

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo. Serena Williams, moment special la finalul cursei

Profimedia

Verstappen a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco

Max Verstappen, pilotul olandez al echipei Red Bull, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, informează news.ro. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) a trecut linia de sosire pe aceeaşi poziţie. Britanicul a stabilit cel mai rapid tur al cursei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Max Verstappen, victorie la Monte Carlo

Pilotul echipei Ferrari Charles Leclerc, care ar fi trebui să plece din pole position la cursa din oraşul său natal, nu a luat startul, duminică, din cauza unei probleme mecanice la transmisia monopostului său.

Locul său pe grilă a rămas liber, Verstappen fiind cel care a preluat conducerea cursei după start şi a trecut primul linia de sosire. Acesta este prima victorie a olandezului la Monte Carlo, a doua în acest sezon şi a XII-a din carieră.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), plasat la start imediat după Verstappen, a abandonat în turul 31/78, de pe locul al doilea, din cauza faptului că la intrarea la boxe, mecanicii nu au putut să-i schimbe roata dreapata-faţă, din cauza prezonului blocat.

Podiumul a fost completat de spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) şi de britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), clasaţi în ordine pe locurile 2-3.

Reclamă

Mexicanul Sergio Perez (Red Bull) a trecut linia de sosire al patrulea, înaintea germanului Sebastian Vettel (Aston Martin), clasat al cincilea şi care câştigă primele puncte la noua sa echipă, şi a francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri), al şaselea.

Pe locurile 8-10 s-au clasat în ordine canadianul Lance Stroll (Aston Martin), francezul Esteban Ocon (Renault) şi italianul Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

Serena Williams a fluturat steagul la finiş

Prezentă în Europa, pentru turneele pregătitoare dinainte de Roland Garros, Serena Williams a fluturat steagul cu pătrăţele albe şi negre la finalul cursei.

Reclamă 4 / 0/3

În clasamentul piloţilor, Verstappen a trecut pentru prima dată în carieră pe locul I, cu 105 puncte, fiind urmat de Hamilton, 101 puncte, de Norris, 56 de puncte, şi de Bottas, 47 de puncte.

La constructori, Red Bull a trecut de asemenea în frunte, cu 149 de puncte, echipă urmată de Mercedes, 148 de puncte, de McLaren, cu 80 de puncte, şi de Ferrari, cu 78 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Azerbaidjanului, va avae loc, la 6 iunie, la Baku.

Recomandări
  • Verstappen, victorie la Monte Carlo
  • Serena Williams, invitată specială

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:08 „100% viciere de rezultat, ne-au scos mingea din poartă!” Victor Angelescu a dat de pământ cu arbitrajul de la FCSB – Rapid 2-2 20
apr.
23:51
Gigi Becali, replică imediată după atacurile lui Dan Şucu: „Cum să câştige dacă nu a ajuns la poarta noastră?”
20
apr.
23:42
Daniel Niculae nu s-a putut abţine după FCSB – Rapid 2-2. Reacţie din şase cuvinte a preşedintelui din Giuleşti
20
apr.
23:31
Dan Şucu, reacţie explozivă după FCSB – Rapid 2-2: „Singuri împotriva tuturor! Arbitraj ostil!” Critici pentru fanii FCSB-ului
20
apr.
23:20
„Doar opinia lui contează!” Florinel Coman a dezvăluit cum se sfătuiește cu Gică Hagi, după FCSB – Rapid 2-2
20
apr.
23:13
Elias Charalambous, anunţ teribil despre Vlad Chiricheş: „Din primele informaţii e asta! Sper să nu fie adevărat!”
20
apr.
23:10
Vlad Chiricheş a primit veşti teribile de la medici! Darius Olaru confirmă: „Ne pare rău, suntem alături de el!”
20
apr.
23:00
„VAR-ul în România e penibil! Mai bine fără!” Cristi Săpunaru a pus tunurile pe arbitraj după FCSB – Rapid 2-2!
20
apr.
22:53
Gigi Becali a anunţat primul jucător care semnează cu FCSB: „N-ai văzut că i-a rupt chiloţii?”
20
apr.
22:49
„Am arătat ca o campioană!” Alex Băluță, verdict despre lupta la titlu după FCSB – Rapid 2-2!
Vezi toate știrile
Citește și