Închide meniul

Max Verstappen, a treia victorie în cursele de sprint din 2023! Campionul mondial şi-a făcut încălzirea pentru cursa de duminică

Alex Masgras Publicat: 22 octombrie 2023, 10:05

Reclamă
Max Verstappen, a treia victorie în cursele de sprint din 2023! Campionul mondial şi-a făcut încălzirea pentru cursa de duminică

Max Verstappen, a treia victorie în cursele de sprint din 2023

Max Verstappen, în cursa de sprint a Marelui Premiu al Statelor Unite / Profimedia

Max Verstappen a obţinut a treia victorie în cursele de sprint din 2023! Campionul mondial a fost cel mai rapid pilot al zilei de pe COTA, câştigând cursa de sprint a Marelui Premiu al Statelor Unite, după ce a plecat din pole-position.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul celor de la Red Bull şi-a luat astfel revanşa după calificările ratate de vineri, atunci când cel mai bun timp al său a fost şters din cauza faptului că a depăşit limitele circuitului. În cursa de duminică, Verstappen va pleca de pe locul 6.

Max Verstappen, a treia victorie în cursele de sprint din 2023!

Max Verstappen a dominat în totalitate ziua de sâmbătă rezervată sprintului, în Marele Premiu al Statelor Unite. Olandezul a plecat din pole-position şi a încheiat cursa pe primul loc, la aproape 10 secunde în faţa lui Lewis Hamilton, ocupantul locului secund.

Charles Leclerc, pilotul Ferrari care va pleca primul în cursa de duminică, a plecat al doilea în cursa de sprint. Monegascul a fost depăşit în primul viraj de Lewis Hamilton şi a încheiat pe ultima treaptă a podiumului, după ce s-a luptat pe final cu Lando Norris de la McLaren pentru a îşi păstra poziţia.

Reclamă

„Ritmul monopostului a fost foarte bun azi (n.r. ieri). O să am nevoie de asta şi mâine (n.r. azi). Va fi diferit startul de pe locul 6. Sper că vom putea să ne distrăm în cursă şi, bineînţeles, să câştig”, a declarat Max Verstappem la finalul cursei de sprint, potrivit formula1.com.

Lewis Hamilton, care a încheiat pe locul 2 în cursa de sprint, va pleca de pe locul 3 în cursa de duminică. Întrebat ce crede despre faptul că Max Verstappen va pleca de pe locul 6 duminică, septuplul campion mondial a spus:

„Cred că ne va ajuta pe cei din faţă. Până la urmă, cred că ne va respira în ceafă la scurt timp după start, ţinând cont de ritmul pe care l-a avut în sprint.

Reclamă 4 / 0/3

Cred că va fi o luptă bună cu Charles şi Lando. Avem un ritm asemănător şi sper să fie o luptă frumoasă. Dacă vom putea să îl ţinem departe pe Max, atunci va fi grozav”, a declarat şi Lewis Hamilton.

Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite

Charles Leclerc a obţinut al 21-lea pole-position al carierei, fiind şi pilotul cu cele mai multe plecări de pe primul loc fără un titlu mondial în palmares. Monegascul a fost cel mai rapid în a treia sesiune de calificări, înregistrând un timp de 1:34.723.

Lando Norris, pilotul celor de la McLaren, va pleca de pe poziţia a doua, el fiind depăşit cu 0.130 secunde de Leclerc. Linia a doua este completată de Lewis Hamilton (1:34.862) şi Carlos Sainz (1:34.945).

Campionul mondial Max Verstappen va pleca de pe locul 6, după ce timpul său a fost anulat pentru depăşirea limitelor circuitului.

În ciuda erorii sale din calificări, Max Verstappen abia aşteaptă cursa de duminică, fiind de părere că plecarea de pe locul 6 va fi o adevărată provocare: „Asta face ca ziua de duminică să fie mai distractivă”, a declarat campionul mondial.

În ultimii cinci ani am avut cinci piloţi diferiţi care au plecat din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite.

Reclamă

Calificările de vineri au fost pentru cursa care va avea loc duminică, urmând ca ziua de sâmbătă să fie dedicată în totalitate sprintului. Mai întâi vor avea loc calificările, după care va avea loc şi cursa de sprint.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu Vezi toate știrile
Citește și