Închide meniul

Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Max Verstappen, start din linia a treia pe COTA

Alex Masgras Publicat: 21 octombrie 2023, 9:26

Reclamă
Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Max Verstappen, start din linia a treia pe COTA

Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite

Charles Leclerc, în calificările Marelui Premiu al Statelor Unite / Profimedia

Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Monegascul nu a fost însă cel mai rapid pilot în calificările de pe COTA, dar va profita din plin de o eroare a lui Max Verstappen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionul mondial a fost cel mai rapid pilot al zilei, dar cel mai bun timp al său a fost anulat, din cauza faptului că a depăşit limitele circuitului.

Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite

Marele Premiu al Statelor Unite propune un nou weekend în care vom avea cursă de sprint, ceea ce a însemnat că piloţii au avut o singură sesiune de pregătire înaintea calificărilor de vineri.

Charles Leclerc a obţinut al 21-lea pole-position al carierei, fiind şi pilotul cu cele mai multe plecări de pe primul loc fără un titlu mondial în palmares. Monegascul a fost cel mai rapid în a treia sesiune de calificări, înregistrând un timp de 1:34.723.

Reclamă

Lando Norris, pilotul celor de la McLaren, va pleca de pe poziţia a doua, el fiind depăşit cu 0.130 secunde de Leclerc. Linia a diua este completată de Lewis Hamilton (1:34.862) şi Carlos Sainz (1:34.945).

Campionul mondial Max Verstappen va pleca de pe locul 6, după ce timpul său a fost anulat pentru depăşirea limitelor circuitului.

În ciuda erorii sale din calificări, Max Verstappen abia aşteaptă cursa de duminică, fiind de părere că plecarea de pe locul 6 va fi o adevărată provocare: „Asta face ca ziua de duminică să fie mai distractivă”, a declarat campionul mondial.

Reclamă 4 / 0/3

În ultimii cinci ani am avut cinci piloţi diferiţi care au plecat din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite.

Calificările de vineri au fost pentru cursa care va avea loc duminică, urmând ca ziua de sâmbătă să fie dedicată în totalitate sprintului. Mai întâi vor avea loc calificările, după care va avea loc şi cursa de sprint.

Revoltă în Formula 1, după ce amenzile pentru piloţi pot ajunge şi la un milion de euro

Piloţii de Formula 1 s-au declarat joi şocaţi după ce FIA a mărit de patru ori cuantumul amenzilor pe care le pot aplica comisarii, ajungând la suma maximă de un milion de euro, relatează Reuters.

Modificarea Codului Sportiv Internaţional (ISC) a fost aprobată în cadrul unei reuniuni a Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor al FIA, la Geneva.

Acesta a precizat că plafonul anterior de 250.000 de euro nu a fost revizuit sau modificat de cel puţin 12 ani „şi nu reflectă nevoile actuale ale sportului cu motor”.
George Russell de la Mercedes, director al Asociaţiei Piloţilor de Grand Prix (GPDA), a declarat că noul plafon „pare obscen”.

„În primul meu an de Formula 1 (la Williams), aveam un salariu de cinci cifre şi am pierdut de fapt peste şase cifre pentru că am plătit antrenorul, am plătit zborurile, am plătit un asistent„, a declarat el la Marele Premiu al Statelor Unite.

Reclamă

Charles Leclerc, de la Ferrari, a declarat că nu are nicio idee ce ar putea merita o penalizare de 1 milion de dolari, iar pilotul Haas Kevin Magnussen, a cărui echipă are unul dintre cele mai mici bugete, a spus că suma sună ridicol.

„Charles poate să-şi dea ceasul, dar eu aş dispărea, fără să mai fiu găsit vreodată„, a adăugat danezul, conform news.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și