Închide meniul

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, după o cursă nebună. Verstappen a terminat pe locul 2, iar titlul mondial se va decide în ultima etapă. Cei doi piloţi sunt la egalitate de puncte

Alexandru Ivan Publicat: 5 decembrie 2021, 21:40 / Actualizat: 5 decembrie 2021, 23:33

Reclamă
Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, după o cursă nebună. Verstappen a terminat pe locul 2, iar titlul mondial se va decide în ultima etapă. Cei doi piloţi sunt la egalitate de puncte

Profimedia

Max Verstappen și Lewis Hamilton, înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, ediţia inagurală a Marelui Premiu al Arabiei Saudite, a XXI-a etapă, penultima, a Campionatului Mondial de Formula 1. Pe locul al doilea s-a clasat olandezul Max Verstappen (Red Bull), iar al treilea a fost finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes). Hamilton şi Verstappen merg la ultima etapă la egalitate de puncte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finlandezul Valtteri Botas a trecut linia de sosire al treilea, întrecându-ul cu puţin timp înaintea finişului pe francezul Esteban Ocon (Alpine), clasat al patrulea. Australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes) a fost al cincilea, iar francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine Charles Leclerc, spaniolul Carlos Sainz (ambii Ferrari), italianul Antonio Giovinazzi şi britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes).

Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit, duminică, victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte.

La constructori, Mercedes pare că s-a desprins definitiv, după ce a acumulat 587,5 puncte. Red Bull este pe locul 2, cu 559,5 puncte.

Reclamă
Reclamă 4

Finala sezonului va fi la Abu Dhabi, la 12 decembrie.

Update: Lewis Hamilton şi Max Verstappen se află la egalitate de puncte înaintea ultimei etape.

Reclamă

Update: Victorie uriaşă pentru Lewis Hamilton! Titlul mondial se va decide în ultima etapă. Max Verstappen a terminat pe locul al doilea.

Turul 18: Max Verstappen este lider, Hamilton l-a depăşit pe Ocon şi este pe locul 2.

Turul 11: Max Verstappen a devenit noul lider al cursei, după ce Hamilton a intrat la boxe.

Update: Start în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Ordinea în cursă: Hamilton, Bottas, Verstappen.

Au mai rămas doar două curse până la finalul sezonului din Formula 1, iar Max Verstappen e lider în clasamentul piloților, la opt puncte în fața lui Lewis Hamilton. Pilotul de la Redbull poate câștiga titlul în Arabia Saudită prin patru scenarii:

Cum poate câștiga Max Verstappen titlul în Formula 1 în fața lui Lewis Hamilton, la Marele Premiu al Arabiei Saudite

Lewis Hamilton a câștigat ultimele două curse, în Brazilia și Qatar. Ultima victorie a lui Verstappen a fost în urmă cu o lună, pe 7 noiembrie, în Mexic. Marele Premiu al Arabiei Saudite va începe de la ora 19:30, duminică, 5 decembrie.

Cum se calculează punctele într-o cursă de Formula 1

De menționat, cel mai rapid tur al cursei valorează 1 punct.

Max Verstappen, incident la calificări înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite

În Arabia Saudită, Lewis Hamilton va pleca din pole-position. Max Verstappen va lua startul abia de pe poziția a treia, din cauza unui incident în ultima sesiune de calificări. Olandezul a avut un start aproape perfect, dar a intrat cu viteză prea mare în ultimul viraj și a lovit parapetul cu roata din dreapta spate.

De pe locul al doilea va pleca celălalt pilot Mercedes, Valtteri Bottas. Al patrulea la grila de start va fi Charles Leclerc (Ferrari).

Pentru Max Verstappen ar putea fi primul său titlu mondial în Formula 1, la al optulea sezon în „Marele Circ”, după ce și-a făcut debutul la doar 17 ani. De cealaltă parte, Hamilton ar putea să stabilească noul record mondial de titluri câștigate, fiind acum la egalitate cu legendarul Michael Schumacher, 7.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:39

România a intrat în istoria Jocurilor Olimpice. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată

10:49

Mihai Chiruţă s-a calificat în sferturile de finală, la simplu masculin, la Jocurile Olimpice 2024

10:47

„I-am dat ce a vrut el!” Oferta uriașă pe care Gigi Becali i-a făcut-o unui jucător! Care sunt cerințele fotbalistului

10:38

Noi detalii despre negocierile dintre Gică Hagi şi Răzvan Burleanu: „Gică are niște pretenții destul de greu de acceptat”

10:20

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

10:15

Foto„Spectacol amețitor!” Reacții împărțite, după festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice! Cât a costat întregul eveniment

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 LIVE VIDEOCursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia e ACUM, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și