Închide meniul

Max Verstappen, retrogradat 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Dan Roșu Publicat: 26 iulie 2024, 16:18

Reclamă
Max Verstappen, retrogradat 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen, retrogradat 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Max Verstappen, în timpul antrenamentelor - Profimedia Images

Max Verstappen a fost oficial retrogradat 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei. Liderul Campionatului Mondial de Formula 1, a efectuat o schimbare de motor şi a fost retrogradat zece locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei de duminică (15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Această penalizare a fost dictată după ce un al cincilea motor cu combustie internă, unul în plus faţă de cele patru autorizate într-un sezon, a fost instalat pe monopostul Red Bull în acest weekend.

Max Verstappen, retrogradat 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

Această sancţiune nu este o surpriză pentru Verstappen, care a asigurat joi că este „foarte probabil” să fie penalizat din cauza acestei schimbări de motor.

„Unele circuite sunt în mod natural mai favorabile decât altele (pentru a primi această penalizare – n. r.). Pe un circuit stradal”, unde depăşirea este mai dificilă, „nu vrem penalizare pentru motor, aşa că, da, foarte probabil va fi aici”, a explicat el joi.

Verstappen vizează a patra sa victorie consecutivă pe circuitul Spa-Francorchamps.

Reclamă
Reclamă 4

Olandezul a admis joi că şansele lui la victorie vor fi mai mici în cazul unei penalizări: „Dacă ne uităm la ultimele noastre curse, unde nu am fost în mod special cei mai rapizi, nu aş putea spune că vom avea o şansă de a câştiga cu o penalizare de zece locuri. Dar o cursă poate fi bulversată în orice moment”.

În 2022, Verstappen s-a impus în Belgia după ce a luat startul de pe locul 14 pe grila de start, iar anul trecut a câştigat după ce a plecat de pe poziţia a şasea.

În clasamentul piloţilor, olandezul are un avans de 79 de puncte faţă de al doilea clasat, britanicul Lando Norris (McLaren).

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:27

Gigi Becali a răbufnit după ce a aflat care e lovitura pe care ar putea să o primească FCSB de la UEFA: „Unii nu înţeleg”

20:20

Florinel Coman, pentru prima dată titular la noua echipă! Debut cu ghinion pentru „Mbappe”

20:05

Rafael Nadal, în pericol să rateze Jocurile Olimpice! Spaniolul a anulat două antrenamente înainte de startul competiţiei

19:47

Marius Lăcătuş, reacţie fermă despre posibila venire a lui Gică Hagi la echipa naţională: „Îi va fi foarte, foarte greu!”

19:40

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, LIVE TEXT (20:30)! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

19:13

După Kylian Mbappe, Real Madrid e la un pas să dea o nouă lovitură pe piaţa transferurilor! Starul şi-a dat acordul să semneze

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și