Închide meniul

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei! Campionul mondial împarte prima linie cu Carlos Sainz

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 iunie 2023, 19:12

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei! Campionul mondial împarte prima linie cu Carlos Sainz

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Austriei

Profimedia

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei. Campionul mondial din ultimele ddouă sezoane va împărţi prima linie cu favoritul publicului, Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificările pentru Marele Premiu al Spaniei. Pilotul dee 25 de ani a semnat cu această ocazie al 24-lea pole position din cariera sa în Formula 1.

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei

Max Verstappen a fost înregistrat cu timpul de 1 min 12 sec 272/1000 pe un tur de circuit (4,675 km), devansându-l cu 462/1000 pe spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), care va lua la rândul său startul din prima linie în cursa de duminică.

Linia a doua va fi compusă din britanicul Lando Norris (McLaren) şi francezul Pierre Gasly (Alpine), ultimul riscând însă o retrogradare după ce a jenat alţi concurenţi în timpul calificărilor, anunţă agerpres.ro.

Mexicanul Sergio Perez, coechipier cu Verstappen la Red Bull, a reuşit doar al unsprezecelea timp, în timp ce monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a avut o evoluţie şi mai slabă, în condiţiile unei piste alunecoase în debutul sesiunii de calificări, urmând să ocupe locul al 19-lea (penultimul) pe grila de start.

Reclamă

Pentru olandez este al patrulea pole position din acest sezon, al doilea consecutiv. Verstappen a câştigat patru curse în 2023: Bahrain, Australia, Miami şi Monaco.

Max Verstappen ar putea câştiga a treia cursă la rând, după succesul înregistrat la Monaco şi Miami

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu din Monaco, după ce a plecat din pole-position. Este al doilea succes înregistrat de pilotul olandez pe circuitul de la Monte Carlo.

Podiumul cursei de la Monaco a fost completat de Fernando Alonso, de la Aston Martin, şi de Esteban Ocon, pilotul celor de la Alpine.

Reclamă 4 / 0/3

Max Verstappen (Red Bull) a câştigat pentru a doua oară la Monte Carlo, în timp ce Fernando Alonso (Aston Martin) s-a clasat pe locul al doilea, iar Esteban Ocon (Alpine Renault) a încheiat pe poziţia a treia, furnizând surpriza cursei.

Lewis Hamilton (Mercedes) a fost al patrulea, Charles Leclerc (Ferrari) a terminat pe locul 6, iar Sergio Perez (Red Bull) a avut probleme, încheind pe locul 16.

Max Verstappen se află la al patrulea Mare Premiu câştigat în acest sezon, el fiind şi lider în clasamentul general al piloţilor, cu 144 de puncte. Pe locul al doilea este mexicanul Sergio Perez (Red Bull), cu 105 puncte, iar pe locul 3 se află Fernando Alonso, cu 93 de puncte.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și