Închide meniul

Max Verstappen, victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix. Cum arată clasamentul după cele cinci etape din Formula 1

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 mai 2022, 8:21

Max Verstappen, victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix. Cum arată clasamentul după cele cinci etape din Formula 1

Max Verstappen a triumfat la Miami. Pe podium au mai urcat Charles Leclerc şi Carlos Sainz jr

Max Verstappen, victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix / Profimediaimages

Max Verstappen, victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix. Olandezul de la Red Bull a câştigat a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Podiumul a fost completat de piloţii Ferrari, Charles Leclerc (Monaco) şi Carlos Sainz jr (Spania).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe locul al patrulea s-a clasat mexicanul Sergio Perez (Red Bull), iar pe locul al cincilea a trecut linia de sosire britanicul George Russell, înaintea colegului său de la Mercedes, Lewis Hamilton, clasat al şaselea.

Max Verstappen, victorios în prima ediţie a Miami Grand Prix

Pe locurile 7-10 s-au situat în ordine finlandezul Valtteri Bottas de la Alfa Romeo, francezul Esteban Ocon, spaniolul Fernando Alonso, ambii Alpine, şi thailandezul Alexander Albon (Williams). Punctul pentru cel mai rapid tur l-a câştigat Verstappen.

Cursa de la Miami a fost disputată la începutul şi la finalul ei. Leclerc a plecat din pole position şi şi-a păstrat poziţia după primul tur. Însă coechipierul său, Carlos Sainz, al doilea pe grilă, a fost întrecut în primele viraje de Max Verstappen, al treilea la start.

Olandezul s-a ţinut aproape de lider şi după nouă tururi a atacat decisiv şi l-a depăşit pe rivalul de la Ferrari.

Reclamă

Primii cinci piloţi (Sergio Perez, locul 4, şi finlandezul Valtteri Bottas) şi-au păstrat poziţiile până în turul 41/57, când un accident între britanicul Lando Norris (McLaren) şi francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri) a dus la neutralizarea cursei cu Safety Car.

Piloţii au reluat întrecerea în turul 47 şi, trei tururi mai târziu, Bottas a greşit şi a fost întrecut de piloţii Mercedes, Russel şi Hamilton, anunţă news.ro.

Lupta s-a încins şi la vârf, Leclerc atacându-l pe Verstappen, iar Perez pe Sainz, dar nu s-a mai mai schimbat nimic până la final între cei din Top 4.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, Max Verstappen a obţinut a treia victorie în 2022, a doua consecutivă şi a XXIII-a din carieră.

Cum arată clasamentul după primele cinci etape din Formula 1

Cu 85 de puncte acumulate în clasamentul piloţilor, olandezul a mai redus din diferenţa de puncte faţă de liderul Leclerc (104 puncte). Urmează în ierarhie Perez, cu 66 de puncte, Russell, cu 59, Sainz, cu 53 şi Hamilton, cu 36.

La constructori, Ferrari conduce cu 157 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 151 de puncte şi Mercedes, 95 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc la 22 mai, pe Circuit de Catalunya.

Recomandări
  • Max Verstappen a câştigat Miami Grand Prix
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și