Închide meniul
Video

Moment incredibil la Jeddah: Doriane Pin nu şi-a dat seama că a câştigat cursa şi a mai făcut un tur. Ce i-au spus rivalele

Dan Roșu Publicat: 9 martie 2024, 21:00 / Actualizat: 10 martie 2024, 8:40

Reclamă

Moment incredibil la Jeddah: Doriane Pin nu şi-a dat seama că a câştigat cursa şi a mai făcut un tur

Doriane Pin - colaj Profimedia Images

Un moment incredibil a avut loc la Jeddah, la cursa de Formula 1 Academy din cadrul Marelui Premiu al Arabiei Saudite. Doriane Pin a trecut prima linia de finiş, dar nu şi-a dat seama că s-a terminat cursa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul sprijinit de Mercedes a continuat să ruleze la o viteză maximă, sperând să obţină şi cel mai rapid timp pe un tur. Asta în timp ce rivalele ei o aşteptau la linia de sosire, pentru premiere.

Moment incredibil la Jeddah: Doriane Pin nu şi-a dat seama că a câştigat cursa şi a mai făcut un tur

Update 21:00: Abbi Pulling a câştigat cursa a doua din Arabia Saudită în Formula 1 Academy, după ce Doriane Pin a fost penalizată cu 20 de secunde pentru faptul că nu a realizat că a câştigat cursa şi a mai făcut un tur de circuit.

Iniţial, inginerii de la Marcedes nu înţelegeau ce se întâmplă şi au întrebat-o „Ce se întâmplă? Cursa e terminată”. „Nu mi-aţi spus nimic”, a fost replica pilotului din Franţa.

Reclamă

Inginerul şi-a cerut apoi scuze şi i-a transmis să se îndrepte spre linia de sosire cât mai încet posibil. Aceasta a ascultat instrucţiunile şi a ajuns apoi lângă ocupantele locurilor 2 şi 3, care s-au amuzat şi ele incidentul care o putea costa pe franţuzoaică.

„Ai uitat că ai câştigat cursa?”, a întrebat-o amuzată Maya Weug, rivala ei susţinută de Ferrari. Abbi Pulling s-a amuzat şi ea de moment: „Nu ai văzut steagul?”.

După festivitatea de premiere, pilotul de 20 de ani a mai avut parte de un moment surpriză. Septuplul campion mondial Lewis Hamilton, a venit să o felicite pentru un weekend perfect, în care a câştigat ambele curse, plecând de fiecare dată din pole position.

Reclamă 4 / 0/3


În a doua cursă, Doriane Pin a fost urmată de principala ei rivală, Abbi Pulling (Alpine), şi de pilotul sprijinit de Ferrari, Maya Weug.

Formula 1 Academy 2024, exclusiv în AntenaPLAY

Formula 1 Academy este o competiţie adresată exclusiv femeilor, care a fost înfiinţată de Formula 1. Toate echipele participante concurează pe aceeaşi maşină, un Tatuus F4-T-421. Acesta este al doilea sezon, primul fiind câştigat de Marta Garcia, care a concurat pentru Prema Racing, echipa care s-a impus la constructori.

La startul sezonului 2024, ce va fi exclusiv în AntenaPLAY, vor lua parte 15 piloţi, iar 10 dintre ei vor aparţine de cele 10 echipe de Formula 1. Ceilalţi cinci vor fi asistaţi de alţi parteneri.

La fiecare cursă, vor fi premiaţi primii 10 piloţi (25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 punct). De asemenea, fiecare pole-position primeşte două puncte, iar cea care reuşeşte cel mai rapid tur primeşte un punct, dacă se clasează între primii 10 piloţi.

Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:23 Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley 0:00 Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică 8
mai
23:53
FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak!
8
mai
23:05
Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni!
8
mai
22:31
Valentin Ceauşescu, dezvăluiri de senzaţie! Cine e jucătorul Stelei care i-a cerut ceva ieşit din comun: „Asta, niciodată”
8
mai
22:26
Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge
8
mai
21:56
Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor
8
mai
21:43
Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere
8
mai
21:02
FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată”
8
mai
20:53
Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3
Vezi toate știrile
Citește și