Închide meniul

Ollie Bearman, surpriza lui Ferrari. La 18 ani, va concura la Marele Premiu al Arabiei Saudite: „Voi încerca să câştig puncte”

Dan Roșu Publicat: 9 martie 2024, 8:57

Reclamă
Ollie Bearman, surpriza lui Ferrari. La 18 ani, va concura la Marele Premiu al Arabiei Saudite: „Voi încerca să câştig puncte

Ollie Bearman, surpriza lui Ferrari. La 18 ani, va concura la Marele Premiu al Arabiei Saudite

Ollie Bearman, la finalul antrenamentelor de la Jeddah - Profimedia Images

Ollie Bearman e surpriza lui Ferrari pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite, în lipsa lui Carlos Sainz, cel care a suferit o mică intervenţie chirurgicală. Cursa e live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, sâmbătă, de la ora 19:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La debutul său în Formula 1™, puştiul de 18 ani va pleca de pe locul 11 al grilei de start de la Jeddah şi speră să îi aducă echipei de la Maranello „câteva puncte”.

Ollie Bearman, surpriza lui Ferrari. La 18 ani, va concura la Marele Premiu al Arabiei Saudite

„M-am trezit în această dimineaţă cu gândul la cursa mea de F2, încercam să mă gândesc cum să termin cât mai sus. La un moment dat, a era clar că voi lua maşina de Formula 1. Este o oportunitate uriaşă pentru mine, evident îi doresc tot binele lui Carlos. Dar este un moment uriaş pentru mine şi sper să scot ce pot mai bine.

Sunt un pic dezamăgit de calificări, dar, până la urmă, nu pot fi foarte dezamăgit. Am făcut o greşeală în primul tur şi a trebuit să recuperez în turul secund, în care pneurile nu sunt la cel mai înalt nivel.

Voi încerca să câştig câteva puncte. Ar fi un bonus pentru mine, dar important e să câştig nişte experienţă. E prima mea cursă, nu pot avea aşteptări prea mari. E şi un circuit dificil”, a spus Ollie, citat de formula1.com.

Reclamă

Sainz ratează GP-ul Arabiei Saudite din cauza apendicitei

Pilotul echipei Ferrari, Carlos Sainz, nu va participa la Marele Premiu al Arabiei Saudite, din acest weekend, fiind diagnosticat cu apendicită, astfel că trebuie să fie operat, a anunţat vineri echipa italiană de Formula 1.

Sainz, care va pleca de la Ferrari la sfârşitul sezonului, locul său urmând să fie luat de Lewis Hamilton, a terminat pe locul al treilea cursa din debutul sezonului, în Bahrain, în spatele celor doi piloţi de la Red Bull, Max Verstappen şi Sergio Perez.

„Începând cu FP3 şi pentru restul acestui weekend, el va fi înlocuit de pilotul de rezervă Oliver Bearman”, a precizat Ferrari într-un comunicat.

Reclamă 4 / 0/3

Pilotul de rezervă Bearman, care pilotează pentru Prema Racing în Formula 2, a trecut prin Ferrari Driver Academy. Britanicul în vârstă de 18 ani a terminat pe locul şase în campionatul piloţilor de Formula 2 în sezonul trecut.

Max Vestappen, pole position la Jeddah

După calificările de vineri, Max Verstappen a obţinut al doilea pole position consecutiv din acest sezon, după cel de la Bahrain.

Aceasta este pentru prima oară când pilotul Red Bull obţine pole position la Marele Premiu al Arabiei Saudite. Circuitul de la Jeddah a devenit astfel al 20-lea de pe care porneşte primul în carieră. El este pe locul 4 într-un top al piloţilor cu cele mai multe poluri pe circuite diferite, depăşindu-l pe Michael Schumacher.

Charles Leclerc va porni al doilea la Jeddah. Este pentru a 14-a oară din 2022 până acum când Verstappen şi Leclerc iau startul de pe prima linie a grilei. Sergio Perez va porni al treilea, în timp ce Fernando Alonso va fi al patrulea la startul din Arabia Saudită.

Pentru Max Verstappen, acesta este al 34-lea pole position al carierei, el întrecându-i pe Jim Clark şi Alain Prost şi fiind pe locul 5 într-un top all time, după Lewis Hamilton (104), Michael Schumacher (68), Ayrton Senna (65) şi Sebastian Vettel (57).

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și