Închide meniul
Video

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY

Dan Roșu Publicat: 9 martie 2024, 20:28

Reclamă

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY

Max Verstappen, în Marele Premiu al Arabiei Saudite / Profimedia

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Triplul campion mondial a câştigat şi a doua cursă din acest sezon din Formula 1, după o prestaţie fără greşeală pe circuitul din Jeddah.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formula 1™, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. 24 de curse de Formula 1 vor fi în 2024 în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

ABONAŢII ANTENAPLAY POT URMĂRI AICI LIVE VIDEO MARELE PREMIU AL ARABIEI SAUDITE

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY

Max Verstappen s-a impus şi în a doua etapă a sezonului din Formula 1, după victoria obţinută în Marele Premiu al Arabiei Saudite. Pilotul Red Bull a făcut o nouă cursă excelentă şi a obţinut a doua victorie pe circuitul de la Jeddah, după ce s-a mai impus aici şi în 2022. Pilotul olandez a fost urmat de coechipierul Sergio Perez, în timp ce podiumul a fost completat de Charles Leclerc, cel care şi-a luat revanşa pentru cursa de săptămâna trecută din Bahrain. Monegascul a luat şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur.

Oscar Piastri, pilotul celor de la McLaren, a încheiat pe locul 4 cursa, în timp ce Fernando Alonso (Aston Martin) şi George Russell (Mercedes) au încheiat pe locurile 5, respectiv 6.

Reclamă

Oliver Bearman, tânărul de 18 ani care l-a înlocuit pe Carlos Sainz la Ferrari, a încheiat pe un excepţional loc 7, peste Lando Norris şi Lewis Hamilton, care au încheiat pe locurile 8, respectiv 9. De asemenea, pilotul celor de la Ferrari a fost declarat şi pilotul zilei, după voturile fanilor. Nico Hulkenberg este ultimul pilot din puncte.

Clasamentul final în Marele Premiu al Arabiei Saudite

Reclamă 4 / 0/3

Update: Acesta este podiumul cu numărul 100 în Formula 1.

Tur 50/50: Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Tur 49/50: Daniel Ricciardo a făcut o greşeală pe final de cursă. Din fericire, australianul nu a lovit nimic şi cursa a continuat.

Tur 40/50: Carlos Sainz urmăreşte Marele Premiu al Arabiei Saudite din boxa celor de la Ferrari.

Tur 35/50: Oscar Piastri l-a depăşit pe Lewis Hamilton înaintea primului viraj, dar pilotul McLaren a frânat târziu şi a ieşit de pe circuit, fiind nevoit să cedeze poziţia septuplului campion mondial.

Reclamă

Tur 32/50: Penalizat în două rânduri, Kevin Magnussen a reuşit să ţină mai mulţi piloţi în spatele său şi a creat o diferenţă considerabilă între aceştia şi Nico Hulkenberg, colegul său de la Haas. Pilotul german a intrat astfel la boxe şi şi-a păstrat poziţia.

Tur 27/50: Charles Leclerc a trecut de Lando Norris şi a urcat pe locul 3.

Tur 24/50: Aproape de jumătatea cursei, Max Verstappen şi-a îmbunătăţit timpul pe tur. Triplul campion mondial a înregsitrat timpul de 1:32.792.

Tur 22/50: Kevin Magnussen a primit încă o penalizare de 10 secunde. Pilotul Haas a fost penalizat pentru că şi-a creat un avantaj ieşind de pe circuit.

Tur 16/50: Sergio Perez a fost penalizat cu 5 secunde pentru unsafe release. De asemenea, Kevin Magnussen a fost penalizat cu 10 secunde pentru că a provocat contactul cu Alexander Albon.

Tur 15/50: Charles Leclerc a urcat pe locul 4, după ce l-a depăşit pe Lewis Hamilton.

Tur 13/50: Max Verstappen a revenit pe primul loc în Marele Premiu al Arabiei Saudite, după ce l-a depăşit pe Lando Norris. La câteva secunde distanţă, Sergio Perez l-a depăşit şi el pe Lewis Hamilton şi a urcat pe locul 3.

Tur 11/50: Comisarii de cursă vor analiza incidentul dintre Sergio Perez şi Fernando Alonso de la boxe, dar şi startul lui Lando Norris.

Tur 9/50: S-a reluat cursa din Arabia Saudită.

Tur 7/50: Safety Car în cursa din Arabia Saudită! Lance Stroll a intrat în parapet şi nu va mai continua cursa, după o greşeală în virajul 22.

Tur 4/50: Sergio Perez l-a depăşit pe Charles Leclerc şi a trecut pe locul 2.

Tur 2/50: Ollie Bearman, tânărul de 18 ani de la Ferrari, şi Yuki Tsunoda, s-au atins în turul al doilea al cursei.

Tur 1/50: Luptă superbă pentru al doilea loc între Charles Leclerc şi Sergio Perez.

Update 19:01: Start în Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Update 18:45: Aceasta este grila de start pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Update 18:34: Ultimele pregătiri dinaintea Marelui Premiu al Arabiei Saudite.

Charles Leclerc va porni al doilea la Jeddah. Este pentru a 14-a oară din 2022 până acum când Verstappen şi Leclerc iau startul de pe prima linie a grilei. Sergio Perez va porni al treilea, în timp ce Fernando Alonso va fi al patrulea la startul din Arabia Saudită.

Max Verstappen a doborât în calificările de la Jeddah şi cel mai rapid timp al unui tur, din 2021 până acum. El a rulat în 1.27.472. Precedentul record îi aparţinea lui Lewis Hamilton, din 2021, 1.27.511. Sergio Perez obţinuse cei mai buni timpi în 2022 şi 2023, 1.28.200, respectiv 1.20.265.

Pentru Max Verstappen, acesta este al 34-lea pole position al carierei, el întrecându-i pe Jim Clark şi Alain Prost şi fiind pe locul 5 într-un top all time, după Lewis Hamilton (104), Michael Schumacher (68), Ayrton Senna (65) şi Sebastian Vettel (57).

Carlos Sainz, marele absent de la Jeddah

Pilotul echipei Ferrari, Carlos Sainz, nu va participa la Marele Premiu al Arabiei Saudite, din acest weekend, fiind diagnosticat cu apendicită, astfel că trebuie să fie operat, a anunţat vineri echipa italiană de Formula 1.

Sainz, care va pleca de la Ferrari la sfârşitul sezonului, locul său urmând să fie luat de Lewis Hamilton, a terminat pe locul al treilea cursa din debutul sezonului, în Bahrain, în spatele celor doi piloţi de la Red Bull, Max Verstappen şi Sergio Perez.

„Începând cu FP3 şi pentru restul acestui weekend, el va fi înlocuit de pilotul de rezervă Oliver Bearman”, a precizat Ferrari într-un comunicat.

Pilotul de rezervă Bearman, care pilotează pentru Prema Racing în Formula 2, a trecut prin Ferrari Driver Academy. Britanicul în vârstă de 18 ani a terminat pe locul şase în campionatul piloţilor de Formula 2 în sezonul trecut. El va porni de pe locul 11 al grilei de start de la Jeddah.

Gianluigi Buffon l-a premiat pe Max Verstappen

Gianluigi Buffon l-a premiat pe Max Verstappen, după ce a obținut pole position-ul, la finalul calificărilor, la Marele Premiu de Formula 1™ al Arabiei Saudite

La această ceremonie a fost prezent Gianluigi Buffon, fostul portar care a câștigat Cupa Mondială din 2006 alături de echipa națională a Italiei. Buffon și Verstappen au semnat respectivul trofeu, iar mai apoi s-au lăsat fotografiați de jurnaliștii prezenți la fața locului.

„A fost o zi foarte bună. Am îmbunătățit mașina peste noapte, am atacat virajele cu viteză mare. Acesta este un circuit unde ai nevoie de încredere în mașină. Astăzi m-am simțit confortabil cu mașina. Am fost foarte fericit de cum am făcut tururile. A fost foarte bine, mașina s-a comportat excelent.

După cum am mai văzut, au fost curse nebune aici. Multă lume spune că e ușor, dar aici nu este cazul. Sper ca mașina să funcționeze excelent și mâine”, a spus Max Verstappen, după sesiunea de calificări.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și