Închide meniul

Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 28 martie 2024, 9:54

Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro

Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă

Imagine din timpul unui Mare Premiu de Formula 1 / Profimedia Images

Proprietarul Formulei 1 e gata de o afacere uriașă. Liberty Media, compania care deţine Formula 1, este pe punctul de a finaliza achiziţionarea societăţii spaniole Dorna Sport, proprietara MotoGP, pentru o sumă de peste patru miliarde de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formula 1, Formula 2 și Formula 3 se văd pentru următorii trei ani pe Antena 1, Antena 3 CNN și în AntenaPLAY.

Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate publicaţia britanică, Liberty Media, condusă de magnatul telecomunicaţiilor şi divertismentului Jon Malone, urmează să cumpere Dorna, după ce a fost respinsă o altă ofertă a grupului TKO, condus de Ari Emanuel, super-agentul starurilor de la Hollywood.

Qatar Sports Investments, proprietarul clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, îşi exprimase la rândul său interesul pentru Dorna şi purtase discuţii cu fondul britanic de investiţii Bridgepoint, proprietar al companiei care organizează Campionatul Mondial de motociclism sau campionatul de Superbike.

Cu toate acestea, Financial Times reaminteşte că pentru ca acordul să fie dus la bun sfârşit, ar trebui mai întâi să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare, deoarece fondul de investiţii CVC a trebuit să scape de motociclism în 2006 pentru a putea cumpăra Formula 1, competiţie pe care a vându-o apoi către Libery Media în 2017.

Reclamă

Bridgepoint şi Fondul de pensii din Canada (CPPIB) sunt principalii acţionari ai Dorna, la care deţine de asemenea procente şi consilierul său delegat, Carmelo Ezpeleta.

Potrivit sursei citate, oferta Liberty Media ar evalua Dorna la peste 4 miliarde de euro, inclusiv datoria acesteia şi, deşi anunţul pare aproape, acesta ar putea fi amânat până săptămâna viitoare.

Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei

Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei. După un început de sezon sub aşteptări, Mercedes a avut parte de o cursă de coşmar la Melbourne, în Marele Premiu al Australiei.

Reclamă 4 / 0/3

„Aş minţi dacă aş spune că am simţit ceva pozitiv în legătură cu această situaţie. Trebuie să treci peste gândurile negative şi să îţi spui că vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta. Ce s-a întâmplat în Australia a fost brutal.

Am început anul crezând că maşina este mai bună decât anul trecut. Apoi te uiţi la ce a fost anul trecut în Australia, când Leclerc a avut accident şi Sainz a ieşit din Top 10 din cauza unei penalizări, dar a fost pe locul 4 pe pistă. McLaren a fost pe 17, 18, 19 şi acum avea un avans de 40 de secunde. Evident, îmi venea să îmi trag un pumn. Pe de altă parte, este dovada că atunci când faci lucrurile cum trebuie, poţi reuşi să redresezi situaţia foarte repede şi trebuie doar să continui să crezi. În acest moment este foarte greu”, a declarat Toto Wolff, citat de formula1.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și