Închide meniul

Reacția lui Fernando Alonso, după Marele Premiu al Arabiei Saudite: „Am făcut totul greșit!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 20 martie 2023, 10:27

Reacția lui Fernando Alonso, după Marele Premiu al Arabiei Saudite: Am făcut totul greșit!”

Reacția lui Fernando Alonso, după Marele Premiu al Arabiei Saudite

Fernando Alonso, în timpul Marelui Premiu al Arabiei Saudite/ Profimedia

Reacția lui Fernando Alonso, după ce s-a clasat în cele din urmă pe podium în Marele Premiu al Arabiei Saudite, nu a întârziat să apară. Pilotul Aston Martin susține că oficialii FIA ar fi trebuit să ia decizia de a-l penaliza încă din timpul cursei, și nu la final, după ce acesta s-a bucurat pentru locul trei obținut. În cele din urmă, ibericul și-a recăpătat locul pe podium, după ce s-a revenit asupra decizie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Arabiei Saudite. Mexicanul a fost urmat pe podium de coechipierul de la Red Bull, Max Verstappen. Olandezul a reușit o cursă fantastică de urmărire, după ce a plecat în cursă de pe locul 15.

Reacția lui Fernando Alonso, după ce s-a clasat pe podium în Marele Premiu al Arabiei Saudite

Fernando Alonso a fost penalizat cu 10 secunde, după finalul cursei din Arabia Saudită, pentru faptul că s-ar fi plasat în afara casetei marcate, la start.

Imediat după cursă, Fernando Alonso a răbufnit și a declarat că oficialii FIA ar fi trebuit să își prezinte decizia pe parcursul cursei, și nu la finalul ei. Se pare că discursul ibericului a avut efect, deoarece i s-a șters penalizarea, și astfel s-a clasat pe podium în Marele Premiu al Arabiei Saudite.

„Dacă este frustrant? „Nu! Dar au făcut totul greșit. Este sub standardele FIA. Când ai 35 de tururi pentru a raporta penalizarea și aștepți până după podium înseamnă că este ceva în neregulă cu sistemul. Dar asta este și îmi pare rău pentru fani. Eu chiar m-am distrat de minune pe podium, am luat trofeul, am făcut fotografiile și am sărbătorit cu șampania. Să am 15 sau 12 puncte nu mă schimbă prea mult, dar e trist. Trebuie să ai bunul simț, nu trebuie să inventăm nimic nou.

Reclamă

Trebuie să revizuiesc incidentul de la start, dar se pare că eram prea în stânga. E greșeala mea, va trebui să acord mai multă atenție. Este destul de ciudat că în două curse am avut probleme similare cu două mașini, Esteban (Ocon, în Bahrain) și eu aici. Dar mi-au spus că am o penalizare de cinci secunde și am pus șapte secunde între mine și Russell. Dacă cineva mi-ar fi spus că am o penalizare de 10 secunde, aș fi forțat mai mult pe final și aș fi pus peste 10 secunde”, a declarat Fernando Alonso, citat de as.com.

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Max Verstappen s-a clasat pe 2

Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Max Verstappen a încheiat pe locul doi, în spatele colegului de la Red Bull, după ce a făcut o cursă de urmărire fantastică . Olandezul a plecat de pe poziţia a 15-a, după ce a suferit probleme la monopost în calificările de sâmbătă.

Sergio Perez, care are 33 de ani, a obţinut primul succes din acest an, cu timpul de 1 h 21:14.894, devansându-l cu 5.535 pe Max Verstappen, care pornise doar de pe poziţia a 15-a grilei de start. Olandezul, învingător în urmă cu două săptămâni în MP al Bahrainului, speră să cucerească pentru al treilea an consecutiv titlul.

Reclamă 4 / 0/3

Piloţii Red Bull au terminat pe primele două locuri în cele două curse din acest sezon. Este de menţionat, totodată, că Perez a reuşit să câştige cu Red Bull doar pe circuite stradale.

Celălalt pilot Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, a ocupat locul 5, înaintea celor doi concurenţi de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz şi monegascul Charles Leclerc. Acesta din urmă plecase de pe poziţia a 12-a, fiind penalizat cu zece locuri pe grila de start după înlocuirea unei componente electronice în timpul MP al Bahrainului.

Cel mai bun tur în cursă a fost obţinut de Max Verstappen, cu timpul de 1:31.906. Olandezul a obţinut această performanţă în chiar ultimul tur de cursă.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil Vezi toate știrile
Citește și