Închide meniul

Scandal în Formula 1 după victoria lui Max Verstappen! Mercedes a contestat victoria olandezului, dar FIA a respins acuzaţiile germanilor / UPDATE

Gabriel Zamfirescu Publicat: 12 decembrie 2021, 19:35 / Actualizat: 12 decembrie 2021, 23:06

Scandal în Formula 1 după victoria lui Max Verstappen! Mercedes a contestat victoria olandezului, dar FIA a respins acuzaţiile germanilor / UPDATE

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Profimedia

  • Tragerea la sorți a grupelor Nations League 2022-2023 e LIVE pe www.as.ro, joi, de la ora 19:00
  • Scandal în Formula 1 după victoria lui Max Verstappen

UPDATE

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Contestaţia germanilor de la Mercedes a fost judecată în regim de urgenţă de către cei de la FIA. Şefii Formulei 1 le-au respins pe ambele astfel că titlul rămâne la olandezul Max Verstappen.

Reclamă

ŞTIREA INIŢIALĂ

Este scandal în Formula 1 după finala de la Abu Dhabi câştigată pe traseu de către Max Verstappen. Olandezul de 24 de ani l-a bătut în ultimul tur pe Lewis Hamilton, după ce cursa a fost neutralizată în urma accidentului lui Nick Latifi.

Reclamă

Scandal în Formula 1 după victoria lui Max Verstappen

Reprezentanții de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au făcut deja două contestații oficiale împotriva lui Max Verstappen. Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în contul britanicului. Totul s-a schimbat, însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap.

În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați. Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull. Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit până la urmă Safety Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton.

La finalul cursei, reprezentanții celor de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au protestat oficial. Aceștia îl acuză pe Michael Masi, directorul de curse, pentru decizia care l-a costat titlul pe Lewis Hamilton.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Mercedes a contestat
Citește și:
victoria Red Bull cu două litere de regulament

1. Prima este legată de o prevedere din articolul 48.8: niciun șofer nu poate depăși un alt autoturism, inclusiv Safety Car-ul, în turul imediat următor ieșirii mașinii de siguranță de pe pistă. Mai exact, Mercedes spune că Verstappen l-ar fi putut ataca pe Hamilton doar după ce ar fi trecut cel puțin o dată prin zona liniei de start!

2. A doua prevedere din regulament pe care Mercedes consideră că Masi a încălcat-o este din Art. 48.12: orice monopost care a fost întrecut de lider cu un tur de pistă trebuie să fie lăsat să depășească mașinile din față și să ajungă în același tur cu adversarii.

Mercedes acuză că Lando Norris, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Charles Leclerc și Sebastian Vettel nu îndeplineau acest criteriu în momentul în care Verstappen l-a depășit pe Hamilton.

Acestă contestaţie a fost depusă în ciuda faptului că atât Lewis Hamilton, cât şi tatăl acestuia l-au felicitat pe Max Verstappen la finalul cursei pentru primul titlu de campion mondial din cariera olandezului.

 

 

Reclamă

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: "Cred că a fost dificil pentru el"
AntenaPLAY • 21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 27 mart., 14:00
„Îmi venea să îmi trag un pumn”. Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton
Diverse • 25 mart., 10:58
FOTO
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton! Imagini de senzaţie cu fostele cuceriri ale pilotului „Playboy”
George Russell, implicat într-un accident horror! Apelul disperat al britanicului, care se temea pentru viaţa lui!
AntenaPLAY • 24 mart., 14:08
George Russell, implicat într-un accident horror! Apelul disperat al britanicului, care se temea pentru viaţa lui!