Închide meniul

Schimbare pe grila din Formula 1! Williams a adus un pilot din Formula 2 pentru restul sezonului 2024

Alex Masgras Publicat: 27 august 2024, 19:49

Reclamă
Schimbare pe grila din Formula 1! Williams a adus un pilot din Formula 2 pentru restul sezonului 2024

Schimbare pe grila din Formula 1! Williams a adus un pilot din Formula 2 pentru restul sezonului 2024

Franco Colapinto / Profimedia

Schimbare pe grila din Formula 1 după Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Britanicii de la Williams au anunţat că Alex Albon va avea un nou coechipier până la finalul acestui sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Franco Colapinto, pilotul argentinian în vârstă de 21 de ani, îl va înlocui pe Logan Sargeant în acest sezon din Marele Circ. Anunţul a fost făcut de Williams la doar două zile după cursa de la Zandvoort.

Schimbare pe grila din Formula 1! Williams a adus un pilot din Formula 2 pentru restul sezonului 2024

Aflat la al doilea sezon în Formula 2, Colapinto se află în acest moment pe locul 6 în clasament, cu o victorie şi alte două curse încheiate pe a doua treaptă a podiumului în acest sezon.

El va deveni primul pilot argentinian care va pilota în Formula 1 după 23 de ani, de la Gaston Mazzacane. De asemenea, el este şi al doilea pilot argentinian care se va urca în monopostul Williams, după ce primul a fost Carlos Reutemann. Colapinto a pilotat deja monopostul celor de la Williams într-o sesiune de antrenamente din timpul Marelui Premiu al Marii Britanii.

„E o onoare să debutez în Formula 1 alături de Williams. Echipa are o istorie uriaşă şi misiunea mea este să o readuc pe primele locuri. Abia aştept să debutez”, a declarat Franco Colapinto, citat de formula1.com.

Reclamă
Reclamă

Logan Sargeant urma să fie înlocuit la finalul sezonului de Carlos Sainz, cel care a bătut palma cu Williams şi va pilota monopostul echipei britanice după plecarea de la Ferrari. La Zandvoort, Sargeant şi-a făcut praf monopostul. În cele două sezoane petrecute în Formula 1, Logan Sargeant a obţinut un singur punct.

Franco Colapinto îşi va face debutul în Formula 1 în Marele Premiu al Italiei. Cursa e duminică, de la 15:45, în direct pe Antena 1 şi LIVE în AntenaPLAY.

Reclamă

Accident teribil în a treia sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Ţărilor de Jos! Maşina lui Logan Sargeant a luat foc!

Pilotul american al echipei Williams a pierdut controlul asupra monopostului, iar maşina lui s-a izbit violent de parapet. Din fericire, Logan Sargeant a reuşit să iasă din maşină până când aceasta a luat foc.

Imaginile difuzate în AntenaPLAY l-au arătat pe Logan Sargeant fugind după accident şi după ce monopostul lui luase deja foc. Membrii echipei Williams s-au speriat şi ei teribil după ce au văzut incidentul grav.

Imediat a apărut steagul roşu în a treia sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Maşina lui Logan Sargeant s-a făcut praf, iar ulterior a luat şi foc. Incendiul a fost stins de pompieri. Williams este într-o situaţie dificilă după ce monopostul lui Logan Sargeant a fost distrus în totalitate.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Fomula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:28

Motivul incredibil pentru care meciul Feyenoord – Ajax a fost amânat! Anunţul făcut de primarul din Rotterdam

20:59

„Micul geniu din România!” Olimpiu Moruţan, aproape de a semna cu noua echipă. Lovitura pregătită pe piaţa transferurilor!

20:48

Atromitos – PAOK (duminică, 20:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul complet al meciurilor din Superliga Greciei

20:10

Alex Dobre a plecat de la Famalicao! Ce condiţie pune fotbalistul român pentru a evolua în Liga 1

18:54

„Să meargă la poliţie!” Cristi Balaj, reacţie vehementă după ce Gigi Becali l-a făcut praf pe Horaţiu Feşnic: „Pregăteşte meciul”

18:54

Marius Şumudică i-a găsit înlocuitor lui Albion Rrahmani! Atacantul de naţională cu care negociază şefii Rapidului

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 „Îţi dai seama ce hal de fotbalist?!” Gigi Becali a umilit un fotbalist în direct la TV: „Uitaţi-o pe asta, că e de râs!” 3 Gigi Becali, decizie radicală după 0-2 cu Hermannstadt! Patronul nu mai ține cont de nimic: „Mă duc la echipă! Să țip, să urlu” 4 Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul” 5 Elias Charalambous, după Hermannstadt – FCSB 2-0: „E o greşeală care ne costă! Trebuie să găsim soluţii” 6 EXCLUSIVGigi Becali s-a răzgândit după ce a făcut iureş la TV şi a anunţat o decizie radicală la FCSB!
Citește și