Închide meniul

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului! Max Verstappen, învins de colegul de echipă pe străzile din Baku

Sebastian Cristian Publicat: 30 aprilie 2023, 16:22

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului! Max Verstappen, învins de colegul de echipă pe străzile din Baku

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului

Foto: Profimedia

  • Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului
  • Max Verstappen, învins de colegul de echipă pe străzile din Baku

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului! Max Verstappen a fost învins de colegul de echipă pe străzile din Baku. Charles Leclerc a completat podiumul, primul pentru el și Scuderia Ferrari în acest sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Următoarea cursă va avea loc în weekend-ul 5-7 mai, în Statele Unite ale Americii, pe circuitul din Miami.

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu al Azerbaidjanului! Max Verstappen, învins de colegul de echipă pe străzile din Baku

Deși a plecat de pe locul 3 în cursă, Sergio Perez s-a descurcat excelent și și-a trecut în cont cea de-a doua victorie a sezonului, după cea din Arabia Saudită. Charles Leclerc a plecat din pole position, însă monopostul Ferrari nu a fost suficient de rapid în fața celor de la Red Bull.

Reclamă

Duelul pentru victorie s-a dat ulterior între Sergio Perez și Max Verstappen, iar mexicanul a avut câștig de cauză, intrând la boxe atunci când Safety Car-ul era pe circuit. Văzut lider, Sergio Perez a menținut un ritm excelent și nu a fost pus în pericol de Max Verstappen, care a încheiat pe locul 2.

Top 10 – Marele Premiu al Azerbaidjanului

  1. Sergio Perez
  2. Max Verstappen
  3. Charles Leclerc
  4. Fernando Alonso
  5. Carlos Sainz
  6. Lewis Hamilton
  7. Lance Stroll
  8. George Russell
  9. Lando Norris
  10. Yuki Tsunoda

Lewis Hamilton a numit cea mai bună cursă din carieră: „Unul dintre cele mai speciale momente!”

Lewis Hamilton a numit cea mai bună cursă din carieră. Septuplul campion mondial celebrează 10 ani de când este pilot al Mercedes, motiv pentru care a dezvăluit care a fost cea mai bună cursă a sa de până acum.

Reclamă

Pilotul britanic a câștigat 7 titluri în carieră, dintre care 6 alături de constructorul german. Este cel mai titrat pilot din Formula 1, cu 103 victorii și 103 pole position-uri.

Lewis Hamilton a declarat că Marele Premiu al Braziliei din 2021 a fost cea mai bună cursă din cariera sa, atunci când a fost descalificat și a plecat ultimul pe grilă în cursa sprint, dar a reușit să câștige totuși cursa.

„Cursa din Brazilia din 2021 a fost cu siguranță cea mai bună pe care am făcut-o vreodată. A fost unul dintre cele mai speciale momente. Am fost foarte mândru să port steagul Braziliei pe podium. Ayrton Senna a fost idolul meu și mereu mi-a plăcut să-l văd cum poartă acel steag.

Reclamă 4 / 0/3

M-am calificat în pole position, apoi am fost descalificat, nici nu înțelegeam ce se întâmplă. În acel moment chiar mă gândeam că s-a terminat totul, că nu mai am șanse la titlul mondial. Mă simțeam lipsit de putere, ținând cont cât de mult am muncit pe parcursul anului cu întreaga echipă. Dar într-un fel sau altul am reușit să mă adun și să-mi găsesc puterea. A doua zi am pilotat de pe ultimul loc până pe primul loc.

A fost un moment senzațional. După cursă, l-am văzut pe unul dintre stewarzi cu steagul Braziliei, așa că l-am luat eu și l-am purtat pe podium”, a declarat Lewis Hamilton, potrivit formula1.com.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Carlos Sainz, la Red Bull? Ce a spus Christian Horner după MP al Australiei
Formula 1 • 24 mart., 22:48
Carlos Sainz, la Red Bull? Ce a spus Christian Horner după MP al Australiei: „Am văzut un pilot foarte rapid, fără angajament”
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 9:07
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei: „Din păcate se întâmplă astfel de lucruri”
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 24 mart., 7:30
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 6:53
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei! Max Verstappen s-a retras după doar patru tururi! Hamilton a abandonat și el