Închide meniul

Toto Wolff nu a fost surprins de plecarea lui Lewis Hamilton la Ferrari. Motivul pentru care nu s-a supărat pe septuplul campion

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 3 februarie 2024, 14:56

Toto Wolff nu a fost surprins de plecarea lui Lewis Hamilton la Ferrari. Motivul pentru care nu s-a supărat pe septuplul campion

Toto Wolff nu a fost surprins de plecarea lui Lewis Hamilton la Ferrari

Lewis Hamilton / Profimedia

Toto Wolff nu a fost surprins de plecarea lui Lewis Hamilton la Ferrari. Directorul celor de la Mercedes a vorbit despre vestea care a luat pe nepregătite pe toți fanii „Marelui Circ”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialul spune că trecerea lui Lewis Hamilton la Ferrari nu a fost o surpriză pentru Mercedes şi insistă că nu îi poartă „ranchiună” septuplului campion mondial pentru că a plecat la un rival, notează news.ro.

Toto Wolff nu a fost surprins de plecarea lui Lewis Hamilton la Ferrari

Joi, Ferrari a anunţat că Hamilton se va alătura echipei pentru sezonul 2025, în ciuda faptului că britanicul semnase cu doar cinci luni înainte o prelungire a contractului cu Mercedes.

Adresându-se presei vineri, în cadrul unui briefing virtual, Wolff, directorul echipei Mercedes, a explicat că natura înţelegerii cu Hamilton, care include o clauză de reziliere după sezonul 2024, i-a lăsat puţine îndoieli că ceea ce se va încheia ca un parteneriat de 12 ani se apropie de final.

„Când am semnat contractul cu Lewis, am optat pentru un termen mai scurt. Aşa că evenimentele nu sunt o surpriză, poate doar momentul”, a spus el.

Reclamă

Întrebat ce s-a schimbat de când a fost anunţat contractul final al lui Hamilton cu Mercedes, pe 31 august, Wolff a răspuns „Nu vă pot spune exact. Am fost foarte aliniaţi când am intrat în perioada Crăciunului şi cred că am spus asta în public şi în cadrul echipei. Trebuie să îl întrebaţi pe Lewis de ce s-a răzgândit”, a spus Wolf.

„Modul în care mi-a prezentat situaţia este perfect de înţeles, că avea nevoie de o nouă provocare, că era în căutarea unui mediu diferit şi că era poate ultima posibilitate de a face altceva”, a precizat oficialul.

Oficialul Mercedes: „Am știut de ce o facem”

Hamilton, care a câştigat şase din cele şapte titluri de pilot la Mercedes, a primit de la Ferrari o ofertă „multianuală” care îl va menţine pe grila de start cel puţin până în 2026, o dată mai îndepărtată în viitor decât au fost dispuşi să se angajeze actualii săi angajatori.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce priveşte motivul pentru care Mercedes nu a fost dispusă să se angajeze cu Hamilton, Wolff a declarat că echipa a vrut să îşi păstreze deschise propriile opţiuni în ceea ce priveşte piaţa piloţilor, lăsând să se înţeleagă că este interesată de Lando Norris de la McLaren şi de viitorul coechipier al lui Hamilton la Ferrari, Charles Leclerc, ambii semnând prelungiri de contract săptămâna trecută.

„Când am decis, noi şi Lewis, să mergem pe un contract pe termen foarte scurt, am ştiut de ce o facem”, a declarat Wolff. „Şi a fost pentru a-i lăsa opţiuni deschise şi, în acelaşi timp, şi nouă. Există o situaţie interesantă la sfârşitul anului 2024, cu unii piloţi care devin disponibili. Alţii tocmai au semnat în urmă cu câteva săptămâni – aşa că aceştia ar fi fost oportunităţi. Aşa că acel moment, dacă ar fi fost cu şase săptămâni mai devreme, ar fi existat mai multe oportunităţi, dar este asta este”.

Toto Wolff are o relație apropiată cu Lewis Hamilton

Wolff, care a dezvoltat o relaţie apropiată cu Hamilton în perioada în care au lucrat împreună, este ferm convins că prietenia va dăinui şi că nu există „nicio ranchiună”.

Wolff a dezvăluit că Hamilton l-a anunţat miercuri, la micul dejun, acasă la austriac, despre decizia sa.

„Când mi-a spus prima dată, următorul meu gând a fost pragmatic. Ce înseamnă acest lucru? Când comunicăm acest lucru? Care sunt punctele de presiune? Cum o gestionăm în acest sezon, în continuare? Şi ce vom face în ceea ce priveşte piloţii? Mintea echipei a intrat în acţiune. Acum, după ce am dormit câteva nopţi, mi-am dat seama că asta înseamnă că se încheie călătoria noastră profesională, dar nu înseamnă că se termină şi relaţia noastră personală. Mi-am găsit un prieten, am construit o relaţie în ultimii 10 ani.S-a confruntat cu o situaţie foarte, foarte dificilă, luând o decizie, poate pentru prima dată în 10 ani, fără să poată face un brainstorming cu mine. Prin urmare, voi respecta întotdeauna dificultatea situaţiei cu care s-a confruntat. În viitor, vom discuta dacă acest lucru ar fi putut fi făcut într-un mod diferit sau nu, dar nu îi port ranchiună”, a adăugat Wolf.

În timp ce îşi îndreaptă atenţia spre găsirea unui nou coechipier pentru George Russell pentru sezonul 2025, Wolff insistă că nu este „rănit” la nivel personal de plecarea lui Hamilton.

„Nu doare, pentru că trebuie să păstrez calmul şi să decid cum vom gestiona cel mai bine sezonul 2024 şi care sunt deciziile care trebuie luate în continuare. Nu este ca şi cum cineva care îmi place foarte mult dispare, ci doar se schimbă echipa”, a spus el.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și