Închide meniul
UPDATE

OFICIAL | Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes! A semnat cu Ferrari. Anunţul momentului în Formula 1!

Alex Ioniță Publicat: 1 februarie 2024, 21:10 / Actualizat: 1 februarie 2024, 22:48

Reclamă
OFICIAL | Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes! A semnat cu Ferrari. Anunţul momentului în Formula 1!

OFICIAL | Lewis Hamilton va pleca de la Mercedes

Lewis Hamilton, după calificările din Marele Premiu al Ungariei / Profimedia

OFICIAL | Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes! Oficialii echipei din F1 au făcut anunțul prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Englezul și-a activat o clauză din contract care îi permite să plece mai devreme de la Mercedes. Acesta își va încheia colaborarea cu această echipă din „Marele Circ” la finalul actualului sezon.

OFICIAL | Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes!

UPDATE: Oficialii Scuderiei Ferrari au anunțat faptul că Lewis Hamilton se va alătura echipei italiene din sezonul viitor al Formulei 1

UPDATE: Mesajul postat de Lewis Hamilton, după despărțirea de Mercedes

Reclamă

„Am petrecut 11 ani uimitori la această echipă și sunt atât de mândru de ce am realizat împreună. Mercedes a făcut parte din viața mea de când aveam 13 ani. Aici am crescut, așa că să plec a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat vreodată. Dar simt că este momentul potrivit să fac acest pas și sunt entuziasmat de o nouă provocare.

Voi fi mereu recunoscător pentru sprijinul incredibil din partea familiei Mercedes, în special lui Toto pentru prietenia lui și felul în care a condus echipa și vreau să terminăm cu bine colaborarea. Sunt 100% angajat să livrez cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să transform acest ultim an cu «Săgețile Argintii» unul de neuitat”

Oficialii lui Mercedes au făcut anunțul plecării lui Lewis Hamilton pe rețelele de socializare, după ce presa din Italia a anunțat faptul că englezul va face parte din echipa celor de la Ferrari, din sezonul viitor al Formulei 1. Acesta urmează să fie coleg cu Charles Leclerc, care repezintă, în prezent, scuderia.

Reclamă 4 / 0/3

„Mercedes-AMG PETRONAS F1 și Lewis Hamilton își vor înceta colaborarea la finalul sezonului 2024. Lewis și-a activat clauza de reziliere din contractul care a fost anunțat anul trecut”, au anunțat oficialii lui Mercedes, pe contul de instagram.

Plecarea lui Lewis Hamilton vine într-un moment dificil pentru Mercedes. Echipa s-a zbătut, fără succes, să își recapete gloria în ultimele 2 sezoane ale Formulei, care au fost dominate în mod categoric de Red Bull Racing.

În ultimi ani, numele lui Hamilton a fost des asociat cu Ferrari, dar ambele părți au negat faptul că au negociat o astfel de mutare. Totuși, acum, mutarea a intrat în linie dreaptă. De asemenea, și celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că englezul va semna cu scuderia.

Sauber şi-a schimbat numele pentru următoarele două sezoane

Sauber şi-a schimbat numele pentru următoarele două sezoane şi se va numi acum Stake F1 Team.

Operatorul australian de pariuri online, care a apărut deja pe numele maşinii şi al echipei în sezonul trecut, va deveni singurul sponsor principal, Alfa Romeo încheind parteneriatul cu Sauber.

Reclamă

Constructorul italian îşi anunţase deja plecarea din F1 după cinci ani de colaborare cu echipa elveţiană. Echipa se înregistrase provizoriu ca Stake F1 Team Kick Sauber la FIA, dar Kick, serviciul de streaming deţinut de fondatorii Stake, a dispărut în cele din urmă într-un proces de clarificare destinat sezoanelor 2024 şi 2025, făcând loc companiei-mamă. Cu toate acestea, Kick a achiziţionat drepturile de denumire a şasiului Sauber pentru aceeaşi perioadă.

„Sezonul trecut a marcat începutul călătoriei lui Stake în Formula 1, iar noul rol al mărcii la cârma echipei Stake F1 Team reprezintă următorul pas natural şi provocator pe această cale”, a declarat reprezentantul echipei, Alessandro Alunni Bravi.

Chinezul Zhou Guanyu şi finlandezul Valtteri Bottas vor rămâne anul viitor cei doi piloţi de F1 ai echipei, la volanul monoposturilor (Sauber C44) motorizate de Ferrari, în timp ce francezul Théo Pourchaire, câştigător al unui titlu în Formula 2, îşi va păstra rolul de pilot de rezervă.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu Vezi toate știrile
Citește și