Închide meniul

Adios, Dios! Ultimele clipe din viața lui Maradona. ”Era mâhnit. Urma să se întoarcă în Cuba”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 25 noiembrie 2020, 19:54

Adios, Dios! Ultimele clipe din viața lui Maradona. ”Era mâhnit. Urma să se întoarcă în Cuba”

Hepta

Maradona. Simplemente, Maradona!

Apoi, ambulanțele încep să se succeadă către cartierul ”San Andres”, patru la număr, acolo, la limita dintre Tigre și Escobar, încercând ultimul miracol din viața marelui Diez. Degeaba. ”Clarin” e prima publicație din lume ce anunță decesul imensului Pibe d’Oro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Era deprimat, stresat, nu se regăsea deloc. De aceea, medicul Luque vorbise, marți, cu psihologul Carlos Diaz, dar și cu psihiatra Agustina Cosachov, începând să analizeze planul ”Întoarcerea în Cuba”, pentru ca Diego să revină la un loc drag lui, pământul prietenului Fidel Castro, unde petrecuse, cu 20 de ani în urmă, o etapă importantă din a sa viață. Se dăduseră câteva telefoane, Tony Castro, fiul lui Fidel, anunțase că dă drumul la pregătiri. Diego era supărat că atunci când împlinise 60 de ani nu putuse să-i strângă lângă el pe Dalma Nerea, pe Gianinna Dinorah, pe Jana, pe Diego Fernando, acesta din urmă cu coronavirus, rămas cantonat la Napoli. Nici pe Benjamin Agüero Maradona, nepotul, puiul pe care ”Gianni” îl avea cu Sergio ”Kun” Agüero, fotbalistul celor de la Manchester City.

Monoa, bucătăreasa, a doua sa mamă, i-a fost alături!

Când a plecat, Maradona se afla înconjurat de Maximiliano Pomargo, cumnatul lui Morla, și de Monona, bucătăreasa care nu se mai despărțea de el și pe care Diego o considera o a doua mamă. Femeia știa că din congelator nu trebuie să lipsească băuturile fără alcool, apoi, pe masă, bomboanele de eucalipt, caramelele de tot felul, precum și fructele uscate, după care Regele era topit. 

Prin ianuarie 2000, în Punta del Este, Uruguay, atunci, când cu supradoza de cocaină, medicii îi spuseseră că a luat prea multe prostii și că, la 39 de ani, din cauza lor, capacitatea cardiacă i se redusese la 38 la sută!!! Primul dintre multele semnale de avertisment. Admisese, atunci, că ”sunt pe jumătate mort”, dar continuase că ”nu vreau să părăsesc această lume. Lupt ca să trăiesc, pentru că vreau să-mi petrec ultimii ani alături de copii”.

Plecase în La Pradera, Cuba. Patru ani de tratament în Caraibe, un imens tatuaj cu ”Che” Guevara și multe trabucuri… Dar un Diego, recuperat…

Reclamă

Acum se trăsese în cartierul exclusivist ”San Andres”, unde metrul pătrat pleacă de la 2000 și ajunge la 3000 de dolari. De el avea grijă Gininna Maradona, fiica lui Diego cu Claudia Villafañe, cea care-l supraveghease și la clinica Olivos, când fusese operat. Medicii spuseseră că intervenția reușise, dar, de atunci, Diego Maradona nu mai era Diego Maradona. ”Clarin” reușise să-l intervievieze, prin șeful lui de presă, Sebastian Sanchi. Diego Armando Maradona împlinea 60 de ani. ”Îmi pare rău că nu-i am lângă mine pe cei dragi. De fiecare dată mă rog pentru asta, vreau măcar o zi cu Tota (n.r. – Doña Tota, mama lui Diego, stinsă în 2011, la 82 de ani), dar știu că de acolo, de sus, e mândră de mine și vrea să mă vadă fericit”, declarase, cu lacrimi în ochi.

Apoi se așternuse liniștea. Miercuri, după aflarea veștii, Valdano, marele Valdano, plânsese, în direct. Și, ca el, milioane de oameni de pe întreaga Planetă. 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Prietenii activaseră planul de revenire în Caraibe
  • Era trist că, la 60 de ani, nu-i putuse avea alături pe cei dragi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 21:08 Federația a anunțat o schimbare majoră în fotbalul din Anglia! Ce se întâmplă din sezonul viitor 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera Vezi toate știrile
Citește și