Închide meniul

Amicalele verii pentru Dinamo Kiev. Cu cine se va duela Mircea Lucescu, înainte de debutul în Champions League

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 20 iunie 2022, 15:01

Amicalele verii pentru Dinamo Kiev. Cu cine se va duela Mircea Lucescu, înainte de debutul în Champions League

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev / Profimediaimages

Dinamo Kiev va avea parte de adversari tari în două partide amicale din această vară. Trupa lui Mircea Lucescu va înfrunta Everton şi Lyon, înainte de debutul în preliminariile Champios League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo Kiev se pregăteşte pentru debutul într-un nou sezon de Champions League. Echipa antrenată de Mircea Lucescu o va întâlni pe Fenerbahce, pe 18 şi 26 iulie. Până atunci, ucrainenii vor avea parte de amicale de lux.

Mircea Lucescu ţinteşte grupele Champions League, alături de Dinamo Kiev

Mircea Lucescu încearcă să o ducă pe Dinamo Kiev din nou în grupele Champions League. Până atunci, antrenorul român se va pregăti cu Lyon şi Everton, în partide amicale. Conform sport.ua, Dinamo Kiev va întâlni Lyon înaintea meciului tur din preliminariile Champions League, iar cu Everton se va duela imediat după retur.

Mircea Lucescu s-a reunit cu echipa sa, după ce pe 16 iunie a plecat în Ucraina, în plin război. Echipa lui „Il Luce” se va pregăti la Kiev timp de o săptămână, urmând ca pe 24 iunie să plece într-un cantomanet în Elveţia, din Bucureşti. Acolo, lotului se vor alătura şi internaţionalii ucraineni, veniţi din vacanţă, după meciurile naţionalei.

Partida de acasă cu Fenerbahce din turul doi de Champions League se va desfăşura în Polonia, din cauza bombardamentelor din Ucraina. Meciul este programat pe 19 iulie, iar oraşul în care se va juca va fi anunţat ulterior.

Reclamă

Mircea Lucescu se află pe banca lui Dinamo Kiev din 2020, având contract până în 2024. Românul a reuşit să o califice pe Dinamo în grupele Champions League şi în sezonul trecut, însă s-a clasat pe ultimul loc, după Bayern, Benfica şi Barcelona.

Mircea Lucescu, revoltat după retrogradarea istorică a lui Dinamo

Mircea Lucescu s-a arătat complet debusolat după retrogradarea istorică a lui Dinamo. Marele antrenor român, care a scris istorie la echipa din „Ștefan cel Mare”, a vorbit despre evenimentele care au dus la această situație tragică pentru întreaga suflare „alb-roșie”

Mircea Lucescu a vorbit despre situația dezastruoasă în care se află Dinamo, ajunsă în pragul falimentului. Antrenorul de 76 de ani, în prezent la Dinamo Kiev, spune că vinovații pentru retrogradarea istorică sunt toți cei care s-au ocupat de managementul clubului după anii ’90.

Reclamă 4 / 0/3

În plus, Lucescu este de părere că Dinamo va trebui să urmeze exemplul Rapidului și „să înceapă de la zero”, din ligile inferioare, ținând cont că datoriile clubului sunt foarte mari.

„E mai sărac fotbalul românesc fără Dinamo, dar și Dinamo cred că va găsi soluții pentru a reveni. De o altă manieră, în așa fel încât să nu trebuiască să mai stea la cheremul nimănui. Părerea mea a fost și va rămâne că trebuie să facă același lucru pe care l-a făcut și Rapid, să plece de la zero, din divizia a treia, să crească, ca o echipă profesionistă, așa cum stă bine echipelor de brand din România.

Trecând de la an la an cu datorii imense, nici nu știi la cine se duc banii care se se strâng, sunt folosiți mai mult pentru a plăti datoriile decât pentru a ajuta echipa să crească și jucătorii să evolueze la un nivel de performanță, așa cum îi stă bine unei echipe precum Dinamo. E păcat că s-a întâmplat acest lucru, cred că toți cei care au avut această echipă în primire, după anii ’90, sunt răspunzători de situația în care se găsește Dinamo.”, a declarat Mircea Lucescu.

Recomandări
  • Dinamo Kiev va avea amicale tari în această vară
  • Trupa lui Mircea Lucescu se va duela cu Fenerbache, în turul doi de Champions League

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și