Închide meniul
VIDEO

Mircea Lucescu, revoltat după retrogradarea istorică a lui Dinamo: „Eu am lăsat în 1990 una dintre cele mai bune echipe din Europa!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 31 mai 2022, 21:24

Mircea Lucescu, revoltat după retrogradarea istorică a lui Dinamo: „Eu am lăsat în 1990 una dintre cele mai bune echipe din Europa!

Mihai Stoica, anunț despre varianta Mircea Lucescu la FCSB

Mircea Lucescu, în timpul unei conferințe / Hepta

Mircea Lucescu s-a arătat complet debusolat după retrogradarea istorică a lui Dinamo. Marele antrenor român, care a scris istorie la echipa din „Ștefan cel Mare”, a vorbit despre evenimentele care au dus la această situație tragică pentru întreaga suflare „alb-roșie”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Il Luce” a fost numit Doctor Honoris Causa la Universitatea „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu.

Mircea Lucescu, complet debusolat după retrogradarea istorică a lui Dinamo

La finalul evenimentului special, Mircea Lucescu a vorbit despre situația dezastruoasă în care se află Dinamo, ajunsă în pragul falimentului. Antrenorul de 76 de ani, în prezent la Dinamo Kiev, spune că vinovații pentru retrogradarea istorică sunt toți cei care s-au ocupat de managementul clubului după anii ’90.

„Il Luce” a amintit faptul că el a lăsat echipa într-o formă extraordinară în 1990, când a plecat din „Ștefan cel Mare”.

În plus, Lucescu este de părere că Dinamo va trebui să urmeze exemplul Rapidului și „să înceapă de la zero”, din ligile inferioare, ținând cont că datoriile clubului sunt foarte mari.

Reclamă

„E mai sărac fotbalul românesc fără Dinamo, dar și Dinamo cred că va găsi soluții pentru a reveni. De o altă manieră, în așa fel încât să nu trebuiască să mai stea la cheremul nimănui. Părerea mea a fost și va rămâne că trebuie să facă același lucru pe care l-a făcut și Rapid, să plece de la zero, din divizia a treia, să crească, ca o echipă profesionistă, așa cum stă bine echipelor de brand din România.

Trecând de la an la an cu datorii imense, nici nu știi la cine se duc banii care se se strâng, sunt folosiți mai mult pentru a plăti datoriile decât pentru a ajuta echipa să crească și jucătorii să evolueze la un nivel de performanță, așa cum îi stă bine unei echipe precum Dinamo. E păcat că s-a întâmplat acest lucru, cred că toți cei care au avut această echipă în primire, după anii ’90, sunt răspunzători de situația în care se găsește Dinamo.

Mircea Lucescu, dezamăgit de situația de la Dinamo: „Am lăsat în 1990 o echipă extraordinară!”

Eu am lăsat în 1990 o echipă extraordinară, una dintre cele mai bune echipe din Europa. Sacchi spunea, la cum jucam, dacă mai aveam 2-3 ani, echipa putea să fie la cel mai înalt nivel. Din păcate s-a destrămat, au plecat 10 jucători, iar cei care s-au ocupat de echipă în continuare nu au reușit să păstreze același nivel de performanță.

Reclamă 4 / 0/3

Eu am o vârstă, sunt atâția oameni tineri legați de Dinamo, cu o dragoste extraordinară pentru Dinamo. Ați văzut și reacția lui Lupescu, sunt atâția oameni care ar putea să preia această echipă, pentru că e nevoie de mult entuziasm pentru a face lucruri și bineînțeles și de ajutor”, a spus Mircea Lucescu, în timpul unui eveniment.

Mircea Lucescu a scris istorie la Dinamo, reușind să câștige 7 titluri de campion al României, în 1963–64, 1964–65, 1970–71, 1972–73, 1974–75, 1976–77 și 1989–90.

Dusan Uhrin a plecat în Cehia, după ce Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istorie

Dinamo se află într-o prăpastie fără margini. În insolvență și fără siguranța că vor juca în Liga a 2-a în sezonul viitor, „câinii” au rămas acum și fără antrenor.

Întrebat dacă va continua la Dinamo, după barajul cu U Cluj, Uhrin a avut un singur răspuns, pe care l-a repetat de mai multe ori: „Nu știu”. Până la urmă, însă, se pare că inevitabilul s-a produs, iar Uhrin a decis să părăsească România, iar șansele să revină în „Ștefan cel Mare” par nule.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, a anunțat că Gică Mihali, antrenorul de la Dinamo U19, și Iulian Mihăescu, antrenorul secund, se vor echipa de echipă în următoarea perioadă, în lipsa lui Uhrin.

„Nu ascund, m-a sunat domnul Zăvăleanu și mi-a zis să iau legătura cu Mihăescu pentru a face programul echipei. Mai mult domnul Mihăescu. Pe mine m-a întrebat de jucătorii de la echipa a doua, pentru că eu am lucrat mult cu ei și-i cunosc cel mai bine.”, a declarat Gică Mihali, pentru playsport.ro.

Reclamă
Recomandări
  • Mircea Lucescu, debusolat după retrogradarea istorică a lui Dinamo
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! Vezi toate știrile
Citește și