Închide meniul

Andres Iniesta, meciul 1000 în carieră

Reclamă

Antena Sport Publicat: 2 martie 2024, 15:53

Andres Iniesta, meciul 1000 în carieră

Andres Iniesta, meciul 1000 în carieră

Andres Iniesta, meciul 1000 în carieră - Profimedia Images

Andres Iniesta a disputat meciul 1000 în carieră. Fostul căpitan al Barcelonei a disputat sâmbătă cel de-al 1.000-lea său meci ca profesionist, sub culorile actualei sale formaţii, Emirates FC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iniesta, care va împlini 40 de ani pe 11 mai, a disputat adunat 723 de meciuri pentru FC Barcelona, înainte de a pleca la echipa japoneză Vissel Kobe, pentru care a evoluat de 134 de ori.

În vara anului trecut, el a semnat cu Emirates FC, din campionatul Emiratelor Arabe Unite, alături care a a jucat sâmbătă al 12-lea său meci, împotriva echipei Ajman (scor 0-2).

Andres Iniesta, meciul 1000 în carieră

Andres Iniesta a îmbrăcat, totodată, de 131 de ori tricoul selecţionatei Spaniei, cu care a câştigat un titlu de campion mondial şi două titluri de campion european.

În cele 1.000 de meciuri, Iniesta a oferit 192 de assist-uri şi a marcat în total 104 goluri, cel mai important dintre ele, cu siguranţă, cel din finala Cupei Mondiale din 2010, câştigată de Spania cu 1-0 după prelungiri în faţa Olandei.

Reclamă

El a cucerit în total 38 de trofee, inclusiv patru Ligi ale Campionilor şi nouă titluri de campion al Spaniei, cu FC Barcelona.

Fotbalistul spaniol a precizat că atingerea acestei borne reprezintă ”ceva foarte special” pentru el. „Când jucam pe terenul de la Fuentealbilla sau la Albacete, visul meu era să fiu fotbalist, dar nu mi-am putut imagina niciodată că mă voi putea bucura de o carieră atât de lungă şi frumoasă”, a precizat Iniesta într-un comunicat dat publicităţii de societatea de impresariat care îi reprezintă interesele.

„Mă simt privilegiat pentru tot ceea ce am putut experimenta şi pentru toată dragostea primită în aceşti ani. O mie de mulţumiri tuturor celor care m-au susţinut, în special părinţilor şi familiei mele, pentru sprijinul necondiţionat”, a adăugat el.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și